Son DurumSon DakikaGalatasaray

Passolig'de son dakika! TFF ve Kulüpler Birliği'nden flaş karar...

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı, bu sezon sona erecek passolig ile ilgili flaş bir karar aldı. Detaylar haberimizde...

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı bu sezon sonunda bitecek olan passolig sözleşmesini 1 yıl uzatma kararı aldı. 

Yeni E-Bilet anlaşması 2025'ten itibaren geçerli olacak

Passolig, pandemi döneminde biletli seyircinin maça gelmediğini, bu sebeple kurumlarıyla devam edilmesini talep etmişti. 22 Aralık 2023 Cuma Günü Riva'da toplanan TFF ve Kulüpler Birliği yeni E-Bilet sistem sağlayıcı ihalesinin Nisan 2024'te yapılmasına ve yeni anlaşmanın 2025-226 sezonundan itibaren geçerli olmasına karar verdi. 

Passolig 1 yıl uzadı

Alınan bu kararla Aktifbank'la passolig hizmeti için yapılan ve bu sezon sonunda bitecek olan sözleşme 1 yıl uzatılmış oldu.

TFF, kulüplere imzalaması için taahhüt gönderdi

Türkiye Futbol Federasyonu alınan karar üzerine kulüplere imzalamaları için taahhütname gönderdi. İşte TFF'den kulüplere gönderilen taahhütname:

"Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüpler Birliği Vakfı arasında 22 Aralık 2023 Cuma günü Türkiye Futbol Federasyonu Riva yerleşkesinde gerçekleştirilen yeni dönem E-Bilet merkezi parzarlama sistem sağlayıcı ihalesine ilişkin görüş birliğine varılmıştır. Taraftar arasında sağlanan mutabakata göre; 

2024 yılı Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilmesi öngörülen yeni dönem E-Bilet sistem sağlayıcı ihalesi sonuçlanıncaya kadar, ihale dönemini içeren 2025-2026 futbol sezonundan başlamak üzeregelecek 5 yıl içinde kulübümüzün ev sahibi olarak oynayacağı müsabakalar ile ilgili olarak hiçbir biletleme entegratörü ile bilet satış, dağıtım ya da aracılık sözleşmesi imzalamayacağımızı kabul, beyan ve taahhüt ederiz.

İş bu Taahhüdümüz hilafına sözleşme imzalamız halinde, yeni dönem E-Bilet Merkezi pazarlamasına ilişkin yapılacak ihalede meydana gelebilecek değer kaybından dolayı oluşacak her türlü zararın kulübümüze rücu edileceğini ve ortaya çıkan zararı karşılaşacağımızı kabul, beyan ve taahhüt ederiz. (Ajansspor)