Futbol

Samsun kırılma maçında Ankara'dan istediğini alamadı! Samsunspor analizi...

Samsunspor kırılma maçında mutlak üç puan hedefiyle gittiği Ankara deplasmanından istediği üç puanı alamadı. Karşılaşma sonrası yazarımız Cenk Turgut, maç sonunu kaleme aldı.

Samsunspor Ankara deplasmanına mutlak 3 puan hedefiyle çıktı. Yeni hoca ile birlikte camiada çoğu kişi bu maçın kırılım maçı olacağını düşünüyordu.

Gelelim maça; 4-4-2 formasyonu ile sahada yer alan Samsunspor önde baskılı oyunu ve topu kaybettiğinde rakibe baskı yaparak ilk yarı maçın her iki taraf içinde kısır olarak geçmesiyle sonlandı.

İkinci yarının başında oyuncu değişikliği ile başlayan Samsunspor takımında ilk yarı performansı ile oyuncu kondisyonlarında düşüş ile birlikte rakip takım defans arkasına atılan topta golü bulmayı başardı. Rakip takım çok geçmeden duran topta skoru belirleyen 2'nci golü hanesine yazdırdı.

Samsunsporda bu müsabakada da  oyuncu performansları ve  hücumda etkili olmaya çalıştığında  defansif sorunlar , defansif olarak etkili olduğunda hücum aksiyon sorunları gözlerden kaçmadı. Fofana 'nın oyuna girmesi ile kısa süreli Bir ofansif hareketlenme olsada skora katkısı olmadı. Bir önceki yazımızda belirttiğimiz üzere Gisdol hocayı sezon başı hatalardan kaynaklı büyük bir enkaz bekliyor.

Yazan: Cenk Turgut