Son DurumSon Dakika

Samsun'da sessiz gece! Samsunspor analizi...

Samsunspor'da milli ara öncesi teknik adam değişirken Başakşehir maçında neler yaşandığına dair Cenk Turgut maçı kaleme aldı.

Sezona iyi bir başlangıç yapamayan Samsunspor milli ara öncesi hoca değişikliğine gitmişti.Milli ara sonrası Başakşehir maçını hedefe koyan Samsunspor bu maça mutlak galibiyet parolası ile çıktı. 

Oyunun ilk yarısında her iki taraf açısından kısır sayılacak bir oyun ortadaydı. Atmaktan çok rakibi bloke eden ve oyunun boyunu uzatan bir görüş hakimdi. İlk yarıda Başakşehir'in direkten dönen topu dışında net pozisyon yoktu.

İkinci yarı ile birlikte oyun hakimiyeti Samsunspor tarafına geçti. Kenarlardan ve rakip defans arkasına atılan toplarla pozisyon arasada takım ofansif elemanlarının kalite sorunları nedeniyle net pozisyona giremedi.

Hoca değişikliği ile formasyon ve oyun kurgusundada değişikliğe giden takım 4-4-2  formasyonu ile sahada yerini aldı.

Topu kaybettiğinde şok baskılar ile topu kazanmaya yönelik davranış gözlerden kaçmadı. Ancak takımda bir kadro mühendisliği sorunu aşikar. 

Gol yememeye yönelik oynadığında bu sefer gol atmakta çok ciddi sorunlarla karşılaşılmakta. Gol atmaya yönelik ofansif oyunda ise bu sefer defansif zaaflar ortaya çıkıyor. 

Gisdol hocaya şimdiden hoşgeldin diyerek bu takım biraz kendisini yoracak ve yaşlandıracak gibi görünüyor. Yapılacak malum çok iş var.

 

Yazan: Cenk Turgut