GenelSon DurumSon Dakika

Sinan Ateş davasında mütalaa açıklandı! 3 sanığa beraat istendi

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında görülen davada savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı, duruşma ertelendi.

Ankara'da suikaste uğrayan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 12 tutuklu sanığın yargılandığı davanın duruşmasına bugün devam edildi. Savcı esas hakkında mütalaasını açıkladı.

Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz ve Osman Bayraktar isimli 3 tutuksuz yargılanan sanığın beraatini isteyen savcı, sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un 'müşterek fail' olarak yer aldığını belirterek bu kişilerin Ateş'i 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13'er yıldan 20'şer yıla kadar hapsini istedi.

Özyağcı'nın ayrıca 'ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak' 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edildi. Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş hakkında 'suça azmettiren' olarak 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Duruşma, sanıkların esas hakkında savunma yapması için 30 Eylül'e ertelendi. İddianamedeki benzer suçlardan cezalandırma isteyen savcı, 3 sanık için de beraat talep etti.

AYŞE ATEŞ 8 KORUMA POLİSİYLE GELDİ
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Sincan Cezaevi Kampüsü'nde Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülecek olan 6'ncı duruşmaya, 8 koruma polisiyle geldi.