Futbol

Gaziantep FK'yı eksikler etkilemedi! Galibiyet geldi

Trendyol Süper Lig'de 11. hafta mücadelesinde Gaziantep Futbol Kulübü, Kalyon Stadyumu'nda Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Maçın yazılı özeti, goller ve detaylar...

Trendyol Süper Lig'de 11. hafta mücadelesinde Gaziantep FK, Kalyon Stadyumu'nda Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Mücadele Kırmızı-Siyahlı ekibin 2-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Maçta gol perdesini Maxim açtı 
Süper Lig'in 11. haftasında Gaziantep FK ile Çaykur Rizespor karşılaştı. Mücadelede gol perdesini Kırmızı-Siyahlı ekipten Maxim açtı. Maxim 20. dakikada kazanılan penaltı sonrası topun başına geçerek takımını 1-0 öne geçirdi.  

Maxim'den Rizespor'a karşı 5 gollük katkı 
Maxim Süper Lig'de Gaziantep Futbol Kulübü forması ile 5 gollük katkıda bulundu. Maxim, Rizespor karşısında 6 maçta 4 gol ve 1'de asist yaptı.

Draguş'tan ligde 3. gol 
Denis Draguş bu sezon Gaziantep FK ile Trendyol Süper Lig'de 3. golünü Çayur Rizespor karşısında buldu. Mustafa Eskihellaç'ın ceza sahası içine çevirdiği topa düzgün bir vuruş yapan Draguş takımını 2-0 öne geçirdi. Draguş, Kırmızı-Siyahlı formayla daha önce Samsunspor ve İstanbulspor'a gol atmıştı. 

Sumudica'ya kırmızı kart 
Gaziantep FK teknik direktörü Marius Sumudica karşılaşmanın 57. dakikasında direkt kırmızı kart ile tribüne gönderildi. 

Kırmızı-Siyahlı ekipte eksikler var...
Gaziantep Futbol Kulübü, Çaykur Rizespor maçına 5 oyuncusundan yosun çıktı. Kırmızı-Siyahlı ekipte tedavileri devam eden Albian Ajeti, Lazar Markovic, Ulaş Zengin, Marko Jevtovic ile kırmızı kart cezalısı Furkan Soyalp, Çaykur Rizespor'a karşı forma giymedi. 

Rizespor 3. haftadır puan alamıyor 
İlhan Palut yönetimindeki Çaykur Rizespor, Süper Lig'de 3 haftadır kazanamıyor. Deplasmanda Kayserispor ve Gaziantep FK'ya yenilen Palut'un öğrencileri, evinde oynadığı Galatasaray maçından da puan alamayarak  ligde oynadığı son üç karşılaşmada sahadan puansız ayrıldı. 

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
8. dakikada ceza sahası içi sağ köşesinden Maxim'in ortasına kale önünde Draguş'un röveşata vuruşu üstten farklı şekilde auta çıktı.
10. dakikada ceza saha içi sağ çaprazında topla buluşan Minchev'in sert şutunu kaleci Nita kurtardı.
15. dakikada sağ kanattan Mustafa Eskihallaç'ın ortasında Gradel'in kafa vuruşu kaleci Gökhan'da kaldı.
17. dakikada Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan'ın yerden kullandığı endirekt serbest vuruşta Emirhan topu eliyle bir kez daha durdurunca hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi.
20. dakikada penaltı atışını kullanan Maxim, meşin yuvarlağı sağ üst köşeden ağlarla buluşturdu. 1-0
26. dakikada Rizespor'da Mithat'ın ceza sahası içi sol çaprazdan sert şutu üst direkten döndü.
29. dakikada ceza sahası sol iç çaprazında topla buluşan Zeqiri'nin düzgün ve sert şutunu kaleci Nita güçlükle çeldi.
41. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Gradel'in pasına penaltı noktası gerisinde Maxim'in yerden sert şutunu kaleci Gökhan son anda kornere çeldi.
45. dakikada sol kanattan Gaziantep FK'nın Maxim ile kullandığı köşe vuruşunda topa yükselen Gradel'in kafa vuruşu üst direkten döndü.