GalatasarayFenerbahçeSüper Lig

Süper Kupa açıklaması! Erteleme...

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, 7 Nisan'da oynanacak olan Süper Kupa maçının ertelenme ihtimaliyle ilgili açıklama yaptı. Detaylar haberimizde...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün dijital dönüşümü için global kurumsal iş uygulamaları şirketi IFS ile işbirliği anlaşması için düzenlenen imza töreninde Süper Kupa maçına dair açıklamalarda bulundu.

“Süper Kupa için karar mekanizması TFF'dir”

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde oynayacağı Olympiakos maçı sebebiyle fikstürünün çok sıkışacağı ve bu sebeple Süper Kupa maçı için erteleme istediği yönündeki soruya yanıt veren Özbek, "Süper Kupa için karar mekanizması TFF'dir. Galatasaray da gelişmeleri izlemektedir. Türk futbolunun hayrı ve faydası için her türlü kararın Galatasaray arkasında durur." ifadelerini kullandı.

“TFF'den bize ulaşan herhangi bir talep yok”

Öte yandan Dursun Özbek, imza töreni için düzenlenen basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özbek, burada Süper Kupa maçının ertelenip ertelenmeceğiyle ilgili soruya şu yanıtını verdi:

"TFF bir tarih açıkladı. Dolayısıyla bütün hazırlıklar ona göre yapıldı. İki takımı ağırlayacak olan Urfalılar da hazırlıklarını yaptı ve büyük bir heyecanla bekliyorlar. Bundan sonra ki gelişmeler tamamen TFF'nin insiyatifindedir. Konuyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'ndan kulübüme ve bana iletilmiş herhangi bir çağrı yoktur. Bize iletilmiş olan 7 Nisan'da bu karşılaşmanın Urfa'da oynanacağı şeklindedir. Dolayısıyla Urfa'da mı oynanacak ertelenecek mi konusu gündememize geldiği zaman cevaplalamız gereken bir husustur. Fakat bugüne kadar federasyondan Galatasaray Spor Kulübü'ne ulaşmış herhangi bir talep ya da bilgi henüz mevcut değildir. 

“Gerekçe önemli”

"Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un rakibimiz de kabul ederse Futbol Federasyonu'na başvuru yapacağız beyanı var. TFF sizin de fikrinizi soracaktır. Yanıtınız ne olacaktır?" sorusuna ise Özbek, "Galatasaray Spor Kulübü'nün bir yönetimi var. Gündemimize geldiği zaman burada değerlendirilecektir. böyle bir soru Galatasaray'a sorulmamışken bugün herhangi bir beyanda bulunmak, fikir beyan etmek son derece yanlıştır. Türkiye Futbol Federasyonu bunu Galatasaray'a sorarken gerekçesiyle soracaktır. Bu gerekçe önemlidir. Galatasaray Spor Kulübü de bunu değerlendirmek suretiyle, ne kadar uygun ve adil olduğunu değerlendirmek suretiyle cevabını verir. Ama böyle bir talep yokken bizim fikir beyan etmemizi doğru bulmuyorum." şeklinde konuştu.