Burak ÖztürkGalatasarayFenerbahçe

Süper Lig'de 18. hafta derbiye sahne oluyor

Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Yazarımız Burak Öztürk, maç öncesi hakkında yorumlarda bulundu.

Süper Lig'de 18. hafta derbiye sahne oluyor. 18. hafta maçında Galatasaray, deplasmanda  Fenerbahçe'ye konuk olacak.

Fenerbahçe - Galatasaray maçı ne zaman?
Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray 24 Aralık Pazar günü (yarın) saat 19.00’da Kadıköy’de karşı karşıya gelecek.

Averajla Fenerbahçe önde 
Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig’de kaydettiği 44 golle en çok gol atan takım konumunda bulunuyor. Galatasaray ise rakip fileleri 32 kez havalandırdı. Sarı-kırmızılılar, Kanarya'nın ardından ligde en çok atan ikinci takım olarak yer alıyor.

Fenerbahçe evinde 3 puan kaybetti 
Fenerbahçe, Süper Lig'de geride kalan 17 haftada sadece bir kez yenildi. Sarı-Lacivertli ekip 11. haftada oynanan Trabzonspor maçında 2-3 kaybederek bu sezon evinde ilk puan kaybını yaşamıştı.

Galatasaray deplasmanda 4 puan kaybetti 
Galatasaray bu sezon Süper Lig'de evinde puan kaybı yaşamazken, deplasmanda 4 puan kaybetti. Sarı-Kırmızılıekip Kayserispor ve Hatayspor maçlarında toplamda 4 puan kaybetti.

Golcüler sahne alacak 
Mauro Icardi ve Edin Dzeko, Süper Lig'de 12 golle gol krallığı yarışında zirveyi paylaşıyor. Icardi, ligde oynadığı 16 maçta 12 kez rakip fileleri havalandırırken, 5 de asist yaptı. 
Sarı-Lacivertli ekipte Edin Dzeko ise oynadığı 15 maçta 12 gol kaydederken, 4 de asist katkısı verdi.

Fenerbahçe'de en golcü isimler 
Süper Lig'de ilk 18. haftada Sarı-lacivertlilerde 9 oyuncu skora katkıda bulundu. Bosna Hersekli oyuncu Edin Dzeko’nun kaydettiği 12 golü dışında, Sebastian Szymanski 8, Dusan Tadic 7, İrfan Can Kahveci 6, Michy Batshuayi 3, Bright Osayi-Samuel 2, Joshua King, Cengiz Ünder ve Alexander Djiku da 1’er kez gol sevinci yaşadı. Kanarya'nın bulduğu kalan 3 golü de rakip takımlar kendi kalesine attı.

Galatasaray'da en golcü isimler
Süper Lig'de ilk 18. haftada 10 futbolcu skora katkı verdi. Aslan'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi’nin kaydettiği 12 golünün yanı sıra, Kerem Aktürkoğlu ve Wilfried Zaha 5’er, Dries Mertens ve Hakim Ziyech 2’şer, Sergio Oliveira, Sacha Boey, Davinson Sanchez, Abdülderim Bardakcı ve Cedric Bakambu da 1’er gol sevinci yaşadılar. Sarı-Kırmızılı ekibin bulduğu 1 golü de rakip takım kendi kalesine gönderdi.