GalatasarayFenerbahçeBeşiktaş

Süper Lig’de gol kralı ve asist kralı belli oldu

Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi bu sezon Süper Lig’de attığı 25 golle ligin gol kralı oldu. Asist kralı kim ve liste nasıl? Detaylar...

Son iki sezondur Sarı-Kırmızılı formayı terleten Arjantinli yıldız Mauro Icardi geçen sezon sahip olamadığı gol kralı ünvanına bu sezon erişti. Galatasaray formasıyla Süper Lig’de 34 maça çıkan 31 yaşındaki futbolcu attığı 25 gol ile Süper Lig’in gol kralı oldu.  

Edin Dzeko’yu gerisinde bıraktı

Gol krallığı yarışında sezonun önemli bir bölümünü Fenerbahçe’nin Bosna-Hersekli yıldızı Edin Dzeko’nun arkasında götüren Arjantinli golcü 29. hafta ile 35. hafta arasındaki 7 maçta 9 gol atarak Dzeko’yu gerisinde bıraktı. 

Dzeko’ya son haftalar yaramadı

Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli yıldız ismi Edin Dzeko gol krallığı yarışını belli bir süre önde götürmeyi başarsa da Süper Lig’de Sarı-Lacivertli formayla çıktığı son 11 maçta sadece 11 gol sevinci yaşayabildi ve yarışta Mauro Icardi’nin gerisine düştü. 

Geçen sene Valencia’ya kaptırdı

Geçtiğimiz sene Galatasaray ile şampiyonluk yaşayan Mauro Icardi’ye ligde attığı 22 gol, gol kralı olmak için yetmedi. Arjantinli golcü geçtiğimiz sene gol krallığı yarışında Fatih Karagümrük forması giyen Mbaye Diagne (23) ve Enner Valencia’nın (29) gerisinde kalarak üçüncü sırada yer aldı.

Asist Kralı da Galatasaray’dan

Trendyol Süper Lig’de sezonun bitmesinin ardından asist kralı olan isimde belli oldu. Dries Mertens yaptığı 16 asistle rakiplerini geride bıraktı ve Süper Lig’ i asist kralı olarak tamamladı. 

Tadic 13’te kaldı

Fenerbahçe’nin Sırp yıldızı Dusan Tadic verdiği 14 gol pası ile asist krallığı yarışında ikinci sırada kendine yer buldu.

İŞTE GOL KRALLIĞI YARIŞI

Mauro Icardi Galatasaray 25

Edin Dzeko Fenerbahçe 21

Rey Manaj Sivasspor 18

Krzysztof Piatek Başakşehir 17

Thiam Mame Baba Pendikspor 17

Adam Buksa Antalyaspor 16

Paul Onuachu Trabzonspor 15

Denis Dragus Gaziantep FK 14

Nuno da Costa Kasımpaşa 14

Aytaç Kara Kasımpaşa 14

Oğuz Aydın Alanyaspor 13

İrfan Can Kahveci Fenerbahçe 12

Michy Batshuayi Fenerbahçe 12

Kerem Aktürkoğlu Galatasaray 12

Sokol Cikalleshi Konyaspor 12

İŞTE ASİST KRALLIĞI YARIŞI

1 Dries Mertens Galatasaray 16

2 Haris Hajradinovic Kasımpaşa 14

2 Dusan Tadic Fenerbahçe 14

3- Deniz Türü. Başakşehir 12

4- Sebastian Szymansk Fenerbahçe 11

5- Edin Visca Tranbzonspor 10