Genel

TikTok Vurgununda Tanıdık İsimler

Hesaplarında Milyonlarca Liralık Hareket Saptandı

TikTok üzerinden kara para aklayan ve milyarlarca liralık vurgun yapan şebekeye ‘Jeton’ isminde operasyon düzenlenmişti.

Soruşturma kapsamında, Emret Komutanım dizisiyle adını duyuran Ferdi Kurtuldu ve Sıfır Biz dizisinde oynayan Furkan Selahattin Konuş’un da isminin geçtiği orta çıktı.

Ünlü oyuncu ifadesinin devamında, 3-4 ay önce yabancı bir numaranın arayıp kendisine bir link gönderdiğini, linke tıkladığında facebook sayfasına yönlendirdiğini, şahsın kendisini tekrar arayıp telegram hesabı açacağını, mavi tikli hesabın bana lazım dediğini, bunun üzerine şahsı her yerden engellediğini ve telefonu kapattığını belirtti.

Emniyet güçlerinin araştırmasına göre Ferdi Kurtuldu'nun hesaplarından yaklaşık 1,5 milyon liralık TİKTOK jeton parası giriş çıkışı olduğu belirtilirken savcılık oyuncuyu ifadesinin ardından serbest bıraktı.

Adana Sıfır Bir isimli dizide oyunculuk yapan Furkan Selahattin Konuş isimli kişinin ise TİKTOK'ta kullanıcı olmamasına rağmen hesabına toplamda 1 milyon 142 bin liralık bir giriş olduğu ve bu paranın bir kısmının 116 işlemle bazı kişilere aktarıldığı belirlendi. Emniyet güçleri tarafından ifadesi alınamayan şüpheli hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor.