GenelSon DurumSon Dakika

Türkçe konuşmayı yasaklayan kafe sahibine gözaltı!

Diyarbakır'da Türkçe konuşmayı yasaklayan kafenin sahibi Ramazan Şimşek “Tüm hizmet Kürtçe yapılıyor. Farklı dilde konuşanlara yanıt vermiyoruz” dedi. Kafesinin adında İngilizce kelimeler bulunan Şimşek gözaltına alındı. Ramazan Şimşek'in tişörtünde de İngilizce kelimeler olması dikkat çekti.

Diyarbakır’da 2022 yılından beri faaliyette olan Pine Coffee (Kafe), sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıkladı.

Kafenin işletmecisi Ramazan Şimşek, Güneydoğu Ekspres'e yaptığı açıklamada, "Pine Kafe’yle beraber Kürtçe ve Kürt kültürünü yaşatma amacını güdüyoruz. Evet bir kafe, ama kültürel içerikli bir kafe. uzun bir zamandır sadece Kürtçe hizmet veriyorduk. Bu kararımızı 15 Mayıs Kürt Bayramı ile beraber resmileştirdik ve artık hiçbir şekilde farklı bir dilde müşterilerimize cevap vermiyoruz" dedi.

GÖZALTINA ALINDI

Kafesinin isminde İngilizce kelimeler bulunan Ramazan Şimşek'in tişörtünde de İngilizce ifadeler yer alması dikkat çekti. Tepkilerin ardından Ramazan Şimşek'in Ofis Mahallesi Sanat Sokağı’nda bulunan kafesinde TEM Şube polisleri sabah saatlerinde arama yaptı. Polisler, kafenin sahibi Ramazan Şimşek’i gözaltına aldı.