VoleybolSon DurumSon Dakika

Voleybolda green card nedir?

2024 Milletler Ligi'nde Daniele Santarelli'nin gördüğü Fair Play kartı nedir, neden ve ne zaman kullanılır? Voleyboldaki yeşil kart (green card) ne anlama geliyor? Milletler Ligi'nde green card ödülü ne kadar?

Türkiye'nin 2024 Milletler Ligi ikinci maçında başantrenör Daniele Santarelli yeşil kart gördü. Hollanda maçında çıkan bu yeşil kart ne anlama geliyor, green card nedir? İşte detaylar…

Santarelli yeşil kart gördü

Daniele Santarelli, Türkiye - Hollanda maçında Filenin Sultanları'nın savunmadaki blok temasını hakeme bildirerek yeşil kart gördü. İtalyan başantrenörün, Türkiye'nin 3-1 kazandığı maçta gördüğü kartın ne anlama geldiği ise merak konusu oldu. 

Voleybolda Fair Play Yeşil Kart (green card) nedir?

Daniele Santarelli'nin Hollanda maçında Fair Play Yeşil Kart görmesinin ardından taraftarlar bu kartın ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Fair Play Yeşil Kart voleybol organizasyonlarında sporcuları ve teknik ekibi adil bir oyuna teşvik etmek için verilen bir kart. Bu uygulama kapsamında, maçlarda gerçekleşen hatalar veya belirsiz durumlar için Görüntülü Değerlendirme Sistemi’ne gidilmeden önce takım oyuncularının veya başantrenörün oyundaki hatanın tespitinde hakemlere yardımcı olacak beyanlarda bulunması ile maçın başhakemi oyuncuyu veya başantrenörü Fair Play Yeşil Kart (green card) ile ödüllendiriyor.

Milletler Ligi'nde En çok yeşil kartı olan ekibe ödül

Milletler Ligi'nde en çok yeşil karta sahip olan ekibe bu yıl 30 bin Amerikan Doları para ödülü verilecek. Turnuvada iki takımın da eşit sayıda yeşil kartı olması durumunda ise en iyi sıralamaya sahip olan ekip ödülü alacak.