La LigaArda GülerTransfer

Ancelotti'ye Arda Güler övgüsü! Tam bir deha...

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Vitor Pereira, Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'ye Arda Güler hakkında öneride bulundu. İşte detaylar.

"Arda Güler taktiksel olarak çok zeki bir oyuncu"

İki dönem Fenerbahçe de teknik direktörlük yapan Vitor Pereira geçtiğimiz günlerde İspanyol basınına açıklamalarda bulundu. Pereira, "Arda Güler taktiksel olarak çok zeki bir oyuncu ve hem hücumda hem de savunmada görevlerinin ne olduğunu çok net biliyor. Çok mütevazi bir çocuk ve harika bir oyunculuğa sahip. Büyük bir öğrenme arzusu var" dedi.

"Çizgiye yakın oynayacak bir oyuncu değil"

Pereira, "Çizgiye yakın oynayacak bir oyuncu değil, çünkü o bir driblingci değil. Ancak içeride oynarken, her şeyi yapabilir. Kısa alanlarda, çizgiler arasında nasıl oynanacağını bilir. İçeride, orta saha oyuncusu olarak veya sahte kanat oyuncusu olarak, her zaman iç tarafa doğru oynayabilir" ifadelerini kullandı. 

"Bir döneme damga vuracak"

Sözlerine devam eden Portekizli hoca, "Arda pas yapan ve soru işareti bırakmayan bir oyuncu. Az ya da çok zaman alabilir bilemiyorum ancak bir döneme damga vuracak. Real Madrid'in değer verdiği kalite ve kişilikli yapısı onu dünya çapında önemli bir oyuncu haline getirecek" şeklinde konuştu. 

Vitor Pereira'dan Ancelotti’ye "Oyunun merkezinde oynamalı"

Ancelotti'ye Arda Güler hakkında öneride bulunan Pereira, "Arda, hızlı koşan bir oyuncu değil ama oyunu çok hızlı düşünüyor. Sahada diğerlerinin göremediği şeyleri görüyor. Tekniği çok güçlü, sol ayağı çok iyi. Ama bana kalırsa ortada, yani oyunun merkezinde oynamalı" dedi.