GenelSon DurumSon Dakika

Antalyaspor-Samsunspor maçında neler yaşandı?

Süper Lig'de oynanan Antalyaspor- Samsunspor maçını yazarımız Cenk Turgut değerlendirdi. İşte Cenk Turgut'un maç analizi...

Haftanın kritik mücadelesinde Antalyaspor-Samsunspor karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleye Samsunspor 8. dakikada mutlak gol pozisyonu ile başladı.  Zeki’nin havalandırdığı topa Ömer Toprak ıska geçti ve top Dimata’nın önünde kaldı. Dimata uzak direğe vurdu ve direği yanından autla sonuçlandı.

Hemen ardından kazanılan serbest vuruşu hızlı kullanan Antalyaspor, Bola’nın uzaklaştırmadığı pozisyonu Jehezkel affetmedi. 

Öne geçen Antalyaspor hız kesmeden 18. dakikada Jehezkel’e 2-0 öne geçti. Samsunspor kalesinde kolay gol görme alışkanlığını bir türlü yenememiş durumda.Benzer pozisyonlarda yenen goller Samsunspor takımında moralleri düşürdü. 

İlk yarı bu skorla bitti. İkinci yarıda oyunun temposunu düşüren Antalyaspor maçıda 2-0 kazandı. Samsunspor’da Hüseyin Eroğlu için tehlike çanları çalmaya başladı. 

Defansif kurguda alan paylaşmadaki hatalar art arda yenilen golleri getirdi. Büyük camiaların kaosları atlatabilme özellikleri mevcuttur. 

Samsunspor'da köklü ve büyük bir camiaya sahip olması nedeniyle bu kaosu atlatarak en kısa sürede lige adapte olacak ve hedeflediği orta sıralara hızla yükselecektir.