GenelSon Dakika

Bankacılar isyanda: Bir takım elbiseye bir maaş...

Ekonomide yaşanan artışlardan sonra maaşların erimesi gözle görülür hale geldi. Bu durumdan en çok etkilenen bankacılar maaş zam istemeye başladı. Bankacıların maaşı ne kadar, çalışma saatleri nedir? Detaylar...

Bankacılar isyanda 
Bankada çalışan vatandaşlar bugün sosyal medya üzerinden BankacılarAçlıkSnırında hashtangi başlattılar. 
Hashtang çalışması ise kısa süre içinde Türkiye gündemine yerleşti. Bankacılar maaşlarında zam isterken yaşadıkları zorlukları da anlattılar.

Bir maaşa bir takım elbise 
Bankada çalışan personeller zorunlu olarak aldıkları kıyafetlerin fiyatlarında da sosyal medyada tepki gösterdiler. Kılık kıyafet yönetmenliğine göre giyinen bankacılar günlük kombin oluşturmak için krediye başvurmaya başladılar. Maaşları düşük olan bankacılar iş yerinde giyecekleri kıyafetlerin de ödemesini yapamıyorlar. 

Milyonları sayıp para alamıyorlar 


Bankada çalışanlar her gün milyonları saymalarına rağmen aylık ücretleri açlık sınırının altında kaldı. Bu ise Kemal Sunal'ın filmini tekrar hatırlattı. Milyonları sayanlar ay sonunda geçinemiyorlar.

Çalışma saatleri uzun

Bankacıların çalışma saatleri uzunluğu da dikkat çekmeye başladı. Min. 11 saat çalışan bankacıların işi bırakma saatleri ise belli değil. 


Bankada müşterinin işi bitmeden molaya çıkmak yasak. Bankacılar ise 12.29'da gelen bir müşterinin işini bitirmeden molaya çıkamıyorlar. 1 saatlik yemek molaları ise 15-20 dakikaya düşüyor. 13.30'da müşterilere açılan banka için çalışanlar 15 dakika erken yerlerinde olmak zorundalar. Bir nevi 1 saatlik molaları otomatik olarak 45 dakikaya düşüyor.

Stres var maaş yok

Bankacılar gün boyu yaşadıkları stresin yanı sıra maaş stresine de girmeye başladılar. Atılan paylaşımları incelediğimiz zaman çalışanlar gün boyu paraların döndüğü ortam sıkıntılarının yanı sıra maaş düşüklüğü sıkıntılarına da giriyorlar.

Sadece banka kıyafetleri alıyorlar

Bankada çalışanlar maaşları ile geçinmek için günlük giyimlerini alamamaya başladılar. Sadece bankada giyilecek elbiselere kombin oluşturmak için uğraşan çalışanlar günlük hayatlarında giyecek kıyafetlerine paraları yetmemeye başladı.

Zam yüksek olmalı

Çalışanlar ekonominin durumunu göz önüne alarak bu ay yüksek oranda zam beklemeye başladılar. Yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.

Bankalar da rekor kâr var işçiye yok

Son zamanlar da bankalar yaptıkları kârları açıklamaya başladılar. Alınan bu kârlar ise çalışanlara henüz yansımadı.

Kira sıkıntısı başladı

Pandemi ve depremin ardından yaşanan ev kira artışları sonrası bir banka çalışanının tek başına ev tutması neredeyse imkansız hale geldi. Yüksek kiralara artık maaşları da yetmiyor.

Geçim zorlaştı

Düşük maaşlardan dolayı banka da çalışan bir birey geçinmekte zorlanmaya başladı. Sosyal medya üzerinden atılan paylaşımlar da bankacılar, geçinmekte zorluklar yaşadıklarını paylaşımları ile anlatmaya başladılar. 

Babuşçu işaret etti

Yazar Şener Babuşçu, sosyal medya hesabından en düşük bankacı maaşı 35 bin TL olmalıdır dedi.

Diğer bilgiler için bize mail atabilirsiniz: [email protected] (Gizlilik Politikamız ve Yayın Politikamıza uygun olması şartıyla.)