Şampiyonlar LigiSon DurumSon Dakika

Cristiano Ronaldo, Avrupa'ya geri dönüyor! Şampiyonlar Ligi...

Suudi Arabistan Pro Ligi ekiplerinden Al-Nassr'da forma giyen Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'nun, Avrupa'ya geri dönmek istediği iddia edildi.

Suudi Arabistan basınında çıkan haberlere göre; Al-Nassr forması giyen Cristiano Ronaldo, sezon sonunda takımdan ayrılarak tekrardan Avrupa'da rekabetçi bir takımda yer almak istiyor. İşte detaylar…

Arabistan kararı şaşkınlık yarattı

Cristiano Ronaldo, 2022-23 sezonunun devre arasında Manchester United'tan ayrılarak, Suudi Arabistan'ın Al-Nassr takımının yolunu tutmuştu. Portekizli yıldızın bu kararı futbol kamuyou tarafından şaşkınlıkla karşılansa da bu transfer, yaz döneminde ortaya çıkacak bir domino etkisini tetikledi.

Suudi Arabistan ekibiyle 2025 yılına dek sürecek bir kontrat konusunda anlaşan Ronaldo, senelik 75 milyon dolar kazandığı astronomik sözleşmeye imza atmıştı.

Yıldızlar Arabistan'a akın etti

Cristiano Ronaldo'nun astronomik fiyatlı sözleşmesi, takip eden yaz transfer döneminde Avrupa'nın birçok yıldızının Suudi Arabistan'a transferinin önünü açtı. Ronaldo'yu takiben; Karim Benzema, Roberto Firmino, N'Golo Kante ve Neymar gibi yıldızlar, dev ücretli sözleşmelerle bir bir Suudi Arabistan ekiplerinin yolunu tuttu.

Ronaldo, gollerine Arabistan'da devam etti

Ronaldo, Arabistan kariyerine de hızlı bir başlangıç yaparak performansıyla taraftarları büyülemeye devam etti. Bu sezon 41 maçta forma giyen deneyimli forvet, 42 gol ve 12 asistlik performansa imza attı. 

Şampiyonlar Ligi isteği

Öte yandan, kariyerinin sonlarına yaklaşan Cristiano Ronaldo'nun tekrardan Avrupa'ya dönerek, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir takımda rekabetçi bir yarış içerisinde bulunmak istediği kaydedildi.