Neox Medya

Demir eksikliği nedir, nasıl kullanılır ve fiyatı ne kadar? Kimler kullanabilir?

En çok merak edilenler arasına giren Demir eksikliği nedir ve ne işe yarar? Ayrıca kimler kullanır, kullanma talimatı, yan etkileri, kullananların yorumu ve detaylar...

Son zamanlarda en çok merak edilen ilaçlar arasına giren Coldaway C nedir, nasıl kullanılır ve fiyatı ne kadar? Kimler kullanabilir? İşte kullananların yorumu, fiyatı ve ne işe yaradığına dair merak edilen tüm cevaplar…

Demir eksikliği nedir?

En sık görülen anemi türü olan demir eksikliği anemisi, vücudun hemoglobin üretmek için ihtiyaç duyduğu demirin vücutta yeterli miktarda olmadığında ortaya çıkar. 

Demir eksikliği varsa ne olur?

Kandaki demir oranı düşük olduğu zaman alyuvar üretimi azalır ve sonuç olarak hücre, doku ve organlara taşınan oksijen miktarında azalma meydana gelir. Demir eksikliği sonucunda demir eksikliği anemisi denilen kansızlık hastalığı ortaya çıkar.

Demir eksikliği için ne yapmalı?
Demir içeriği zengin olan besinlerin tüketilmesine öncelik verilmelidir. Örneğin kırmızı et, tavuk eti, balık, karaciğer-dalak, yumurta, brokoli, lahana, börülce, baklagiller, tahıllar, pirinç bu besinler arasında sayılabilir.

Demir eksikliği nasıl hissedilir?

Hastalığın belirtileri arasında genellikle aşırı yorgunluk ve halsizlik görülür. Bazı kişilerde ise normalde yenmeyecek maddeleri yeme isteği doğar. Buz ve toprak yeme isteği bazı hastalarda görülür. Vücutta ve başta ağrı hissi de demir eksikliği belirtilerinden kabul edilir.

Demir eksikliği nerelerde ağrı yapar?

Demir eksikliği ayrıca saç dökülmesi, özellikle bacaklarda sürekli bir huzursuzluk hissi yaratan belli belirsiz kas ağrıları ya da kramplar, kronik baş ağrıları, uyku problemleri, konsantrasyon güçlüğü gibi günlük hayatımızı çok yönlü olarak etkileyen ve hayat kalitemizi bozan birçok şikayetin de temelini oluşturabilir .

Demir eksikliği en hızlı nasıl giderilir?

Haftada 2 gün kırmızı et, 2 gün beyaz et ve 3 gün balık tüketimi yeterli oluyor. Etin yanında C vitamini içeren bol limonlu yeşil salata tüketmek de demir emilimini artırmaya yarıyor.

 

İLAÇLAR DOKTOR ONAYI OLMADAN KULLANILMAZ. REÇETESİZ İLAÇ ALMAK SAĞLINIZI RİSKE ATABİLİR. BU BİLGİLER SADECE İLAÇ FİRMASINDAN ALINMIŞTIR. HERHANGİ BİR ÖNERİ DEĞİLDİR. REÇETESİZ İLAÇLAR ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR!