FenerbahçeTransferTrabzonspor

Didier Zokora'dan Emre Belözoğlu itirafı: "Beni en çok rahatsız eden şey..."

Trabzonspor'un eski futbolcusu Didier Zokora, Emre Belözoğlu ile yaşadığı olayın detaylarını yıllar sonra ilk kez açıkladı.

Fenerbahçe'ye karşı 2012 yılında deplasmanda oynanan ligin ilk yarısındaki maçta Emre Belözoğlu tarafından ırkçı sözlere maruz kaldığını ileri süren Didier Zokora, ligin ikinci yarısında Trabzon'da oynanan maçta Belözoğlu'nun elini sıkmamış ve milli oyuncuya maç esnasında attığı tekmeyle birlikte spor kamuoyunda yıllarca unutulmayan harekete imza atmıştı.

“Hayatı boyunca unutamayacağı bir ders verdim”

Deplasmanda oynanan müsabakada kendisine ırkçı söylemlerde bulunan Emre Belözoğlu'na Trabzon'daki rövanş maçında tekme atarak intikam alan Zokora, o dönemde yaşananları yıllar sonra şöyle anlattı:

“O gün taraftarlar arkamdaydı. Düşündüğünden daha kara olacağımı ona göstermek için biraz kara kömür ve su alıp yüzüme sürdüm. Onun bacağını kırmayı düşünüyordum. Benimle 1'e 1 karşılaşması onun hatasıydı. Ona hayatı boyunca unutamayacağı bir ders verdim.”

“Beni en çok rahatsız eden şey...”

“Beni en çok rahatsız eden şey, Moussa Sow ve Joseph]Yobo gibi Afrikalı takım arkadaşları olan bir oyuncunun başka bir takımdan bir Afrikalıya hakaret etmesinin ne kadar utanç verici olduğudur.” ifadelerini kullandı.