Neox Medya

Enfluvir nedir, nasıl kullanılır ve fiyatı ne kadar? Kimler kullanabilir?

En çok merak edilenler arasına giren Enfluvir nedir ve ne işe yarar? Ayrıca kimler kullanır, kullanma talimatı, yan etkileri, kullananların yorumu ve detaylar...

Son zamanlarda en çok merak edilen ilaçlar arasına giren Enfluvir nedir, nasıl kullanılır ve fiyatı ne kadar? Kimler kullanabilir? İşte kullananların yorumu, fiyatı ve ne işe yaradığına dair merak edilen tüm cevaplar…

Enfluvir nedir ne için kullanılır?

ENFLUVİR, grip salgını sırasında, 1 yaşından küçük bebeklerde gribi tedavi etmek amacıyla, sadece geçici süreyle, salgın esnasında, bir doktor önerisiyle veya bir doktorun gözetiminde kullanılması şartıyla kullanılır.

Enfluvir ilacı ne işe yarar?

ENFLUVİR'in etkin maddesi oseltamivir'dir. ENFLUVİR “nöraminidaz inhibitörleri” denen bir ilaç grubuna dahildir. Bu ilaçlar grip virüsünün vücudun içinde yayılmasını engeller ve bu sayede grip virüsü enfeksiyonu nedeniyle oluşacak belirtileri dindirir veya engeller.

Enfluvir hastalığı nedir?

İnfluenza, halk arasında grip olarak da bilinen ve virüs kaynaklı oluşan, çoğunlukla solunum yollarında hastalığa neden olan bir enfeksiyon hastalığıdır. Tüm dünyada en sık görülen enfeksiyon hastalıklarının başında gelen influenza insanların yanı sıra kuşlarda ve memelilerde de enfeksiyona neden olabilir.

Enfluvir ne zaman etki eder?

Yetişkinlerde, en sık raporlanan advers etkiler tedavi çalışmalarında kusma ve mide bulantısı, önleme çalışmalarında mide bulantısı ve baş ağrısıdır. Bu advers etkilerin çoğunluğu ilk dozun kullanımı üzerine ilk veya ikinci tedavi gününde raporlanmış ve spontan olarak 1-2 gün içinde çözülmüştür.

Çocuklarda influenza kaç gün sürer?

Ateş, genellikle 3-5 gün sürer. Yorgunluk ve halsizlik daha uzun sürebilmesine rağmen sağlıklı kimselerde grip semptomları yaklaşık bir hafta sürer. Altta yatan hastalığı, bağışıklık yetmezliği olanlarda, küçük çocuklar ve yaşlılarda yaşamı tehdit edici komplikasyonlar gelişebilir.

Enfluvir kaç gün kullanılır?

ENFLUVİR, 2 haftadan büyük olan çocuk ve yetişkinlerde influenza enfeksiyonunun tedavisinde semptomların başlangıcından sonra 2 günden daha uzun süre geçmediğinde (influenza enfeksiyonu için artmış riski olanlarda semptom süresi daha uzun olabilir) ve 1 yaş ve üzerinde influenza profilaksisinde kullanılır.

İLAÇLAR DOKTOR ONAYI OLMADAN KULLANILMAZ. REÇETESİZ İLAÇ ALMAK SAĞLINIZI RİSKE ATABİLİR. BU BİLGİLER SADECE İLAÇ FİRMASINDAN ALINMIŞTIR. HERHANGİ BİR ÖNERİ DEĞİLDİR. REÇETESİZ İLAÇLAR ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR!