Son DakikaSüper LigFutbol

Faruk Koca'nın başkanlığı düşecek! Ömür boyu men cezası ve hapis ....

Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından müsabakanın hakemi Halil Umut Meler’i yumruklayan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın alacağı olası cezalar belli oldu. Detaylar haberimizde…

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü-Rizespor karşılaşması 1-1 eşitlikle sona ererken bitiş düdüğüyle birlikte Hakem Halil Umut Meler saldırıya uğradı. Ev sahibi ekibin Başkanı Faruk Koca tarafından saldırıya uğrayan Halim Umut Meler, yere düştüğü sırada da sahaya giren bir kişi tarafından tekmelendi.  

TFF olağanüstü toplanıyor

Yumruk darbesi sonrası yere düşen Halil Umut Meler, yüzüne ve vücuduna defalarca tekme darbesi aldı. Araya giren 4. hakem ve güvenlik güçleri saldırganları güçlükle uzaklaştırdı. Yaşanan olayların ardından Türkiye Futbol Federasyonu olağanüstü toplantı kararı alırken, hakemlerin de hafta sonu oynanacak karşılaşmalara çıkmayacağı iddia edildi. 

 

Ömür boyu ceza alacak

Halil Umut Meler’e yumruk atan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın alabileceği cezalar da belli oldu. Yaptığı eylemin karşılığı 3 yıllık hak mahrumiyeti cezası olan Faruk Koca, statü gereği 2 yılı aşan cezalar ömür boyu cezaya döndüğü için bir daha kulüp yöneticiliği yapamayacak. 

Hapis cezası ile karşı karşıya

Faruk Koca’nın alabileceği ceza, bununla da sınırlı kalmıyor. Hakemler devlet memuru statüsünde olduğu için Koca, ayrıca adli makamlarca yargılanacak. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun gereğince Faruk Koca, 3 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilecek.