GalatasaraySüper LigFutbol

Galatasaray- Samsunspor maçı analizi! Kenar oyunu kitlendi...

Galatasaray ile Samsunspor arasında oynana karşılaşmanın ardından yazarlarımızdan Cenk Turgut, maçı değerlendirdi. İşte o yazı...

Samsunspor şampiyonluğun en önemli adaylarından Galatasaray ile Rams Park Arena’da karşı karşıya geldi. Maça taraftarı önünde istekli başlayan Galatasaray Samsunspor defansının yerleşim hatasında ceza sahasına yapılan orta ile Kerem Aktürkoğlu'nu buluşturdu  ve Kerem takımını  öne geçirdi.

Pozisyonun ardından Samsunspor yeni forveti  Dimata’yla yüzde 100'lük bir gol pozisyonu cömertçe harcadı. Seyircisi önünde baskıyı arttıran Galatasaray  Kerem ve Abdülkerim’le farkı arttırarak  devreyi 3-0 önde kapadı. İkinci yarı Samsunspor daha istekli başladı.

Dimata ile Galatasarayın ilk gölüne benzer bir gol bulduktan sonra duran toptan Abdulkeriminde eline çarpan topta  Holse ile gol bularak maça ortak oldu. 

Ancak rakibin tecrübeli golcüsü İcardi maçta son sözü söyledi.Maça Samsunspor’un defansif hataları damga vurdu. Hüseyin Eroğlu yönetiminde Samsunspor, Süper Lig’de ilk kez 4 formatla oyuna başladı. 

Samsunspor kenar oyununa çare bulamadı

Özellikle rakibin kenar oyuncularına çare bulamayan Samsunspor defansı  öne çıktığı dakikalarda  rakibe çok boş alanda bıraktı. Oyunun akışında oyun disiplininden kopuşlar göze çarpsada ofansif manada takım için çokta kötü diyemeyiz.

Geçiş oyunları dikkat çekti

Geçiş oyunu ve hızlı olarak rakip alanda çoğalmaları dikkat çekiciydi. Ligin ilerleyen kısmında birlikte oynama alışkanlığı ve takıma yeni katılacak isimlerle lige adaptasyon tamamlanacaktır. Bir parantezde Hüseyin hocaya açalım. 

Geçen sene yaşadığı ve yaşattığı büyük başarının kredisi gün geçtikçe eriyor. 

Diğer haftalar meyveler toplanacak

Her ne olursa olsun Samsunspor takımı bu ligde kalacak kadro kalitesine sahip olur ilerleyen haftalarda bunun meyvesini toplamayı başaracaktır.