Burak ÖztürkGalatasaraySüper Lig

Galatasaray'da rakip Adana Demirspor! Maç önü analizi...

Galatasaray, Süper Lig'in 15.haftasında Adana Demirspor ile karşı karşıya gelecek. Yazarımız Burak Öztürk, maç öncesi hakkında yorumlarda bulundu.

Ziraat Türkiye Kupası'nın ardından gözler tekrar Süper Lig'e çevriliyor... Süper Lig'in 15. hafta maçında Adana Demirspor'u konuk edecek olan Galatasaray, Avrupa 'da ise Kopenhag'ın konuğu olacak. Cuma günü saat 20.00'de evinde Adana Demirspor'u konuk edecek.  Müsabakanın kapalı gişe oynanması bekleniyor.

Kopenhag maçı öncesi son sınav 


Tanguy Ndombele ve Angelinyo'nun formu istenen seviyelere ulaşmamasına rağmen, Galatasaray'ın buradan alacağı bir galibiyet Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı Kopenhag deplasmanına moralli götürecektir.

Adana Demirspor son haftalarda formsuz 


Adana Demirspor son haftalarda formsuz bir grafik çiziyor. Mavi Şimşekler, Süper Lig'de son 5 haftada 1 galibiyet alırken, 3 beraberlik ve 1'de mağlubiyet yaşadı.

Patrick Kluivert ile yollar ayrıldı 


Yaşanan puan kayıplarının ardından Adana Demirspor'da teknik direktör Patrick Kluivert ile yollar ayrıldı. Mavi Şimşeklerde yeni teknik adamın kim olacağıda merak konusu.

Galatasaray evinde kaybetmiyor 


Galatasaray bu sezon Süper Lig'de evinde oynadığı 6 karşılaşmadan da 3 puanla ayrıldı. Sarı-Kırmızılı ekip bu maçlarda 17 gol bulurken, kalesinde 5 gol gördü.  Daha önce 1974-1975, 2001-2002 ve 2002-2003sezonlarında iç sahada 7'de 7 yapan Galatasaray, Adana Demirspor'u yenerek iç saha rekorunu tekrarlamayı hedefliyor.

Galatasaray'da Adana Demirspor maçı öncesi tek eksik 


Galatasaray'ın Rams Park'ta konuk edeceği Adana Demirspor maçı öncesinde tek eksik bulunuyor. Sarı-Kırmızılı ekipte tek eksik oyuncu Alanyaspor maçında sakatlanan Davinson Sanchez'in yarınki maçta forma giymesi beklenmiyor.

Üç futbolcu ceza sınırında


Adana Demirspor maçı öncesi Galatasaray'da üç isim ceza sınırında bulunuyor. Fernando Muslera, Sacho Boey ve Sergio Oliveira'nın kart görmesi durumunda Sivasspor maçında cezalı duruma düşecek.

Ziyech formda! 2 maçta 3 gol kaydetti 


Galatasaray'ın Faslı yıldızı Hakim Ziyech son iki resmi karşılaşmada 3 gol kaydetti. Faslı yıldız, Manchester United maçında 2 frikik golü kaydederken, Pendikspor maçında ise uzaklarda bir gol kaydetti. Ziyech toplamda 4 gole ulaştı.

Sahasında 23 maçtır yenilmiyor 


Galatasaray son olarak Giresunspor'a kaybettikten sonra, sahasında oynadığı 23 karşılaşmayı kaybetmedi. Sarı-Kırmızılı ekip bu süreçte 21 maçta üç puanla ayrılırken, 2 karşılaşmada ise berabere kaldı.  

Lig'in en az gol yiyen takımı konumunda 


Galatasaray, Süper Lig'de çıktığı 14 karşılaşmada kalesinde en az gol giyen takım onumunda yer alıyor. 14 karşılaşmada rakip filelere 28 gol atarken, kalesinde ise 8 gol gördü.  

Mavi Şimşeklerin deplasman galibiyeti bulunmuyor 


Adana Demirspor bu sezon Süper Lig'de deplasman galibiyeti alamadı. Mavi Şimşekler oynadığı 6 deplasman maçında 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Galatasaray ve Adana Demirspor arasında 39. randevu 


Galatasaray ile Adana Demirspor Süper Lig'de 39. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 38 karşılaşmada Sarı - Kırmızılı ekip 20 maçtan galibiyetle ayrılırken, 9 maçtan ise Mavi Şimşekler üç puanla ayrıldı. 9 maçta ise rakipler birbirine üstünlük kuramadı. Galatasaray bu karşılaşmalarda 61 gol bulurken, Adana Demirspor ise 31 gol buldu.  

Galatasaray'ın İstanbul'da üstünlüğü bulunuyor  


İstanbul'da oynanan maçlarda Galatasaray'ın ciddi bir üstünlüğü bulunuyor. Sarı-Kırmızılı ekip İstanbul'da oynanan 19 karşılaşmada 15 galibiyet alırken, Adana Demirspor ise 2 galibiyet aldı. 
Galatasaray bu karşılaşmalarda 46 gol atarken, Adana Demirspor ise 15 kez fileleri havalandırdı.

İstanbul'da 4 maç kazanabildi 


Adana Demirspor, İstanbul'da oynadığı 35 karşılaşmada sadece 4 galibiyet aldı. Bu karşılaşmalarda Mavi Şimşekler 4 beraberlik ve 27 mağlubiyet yaşadı. Adana temsilcisi, Fenerbahçe, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve İstanbulspor maçlarında galip geldi.  

Galatasaray'ın en golcü isimleri 


Galatasaray'ın bu sezon Süper Lig'de en golcü isimlerin başında 11 golle Mauro Icardi yer alıyor. Arjantinli yıldızı, Zaha (5), Kerem (3), Mertens(2) ve Hakim Ziyech (2) takip ediyor.

Adana Demirspor'un en gocü isimleri 


Adana Demirspor'un bu sezon en golcü isimlerin başında M'Baye Niang 7 golle en golcü isim oldu. Niang'ı Balotelli(3), Belhanda (3) ve  Yusuf Erdoğan (4) takip ediyor.

İddiada favori Galatasaray gösterildi


İddiada favori Galatasaray olarak gösterildi. Sarı-Kırmızılı ekibi galibiyetine 1.14'lük oran verilirken, Adana Demirspor galibiyetine ise 7.09'luj oran verildi. Mücadelenin berabere sonuçlanmasına ise 5.39'luk oran verildi.