GalatasarayTransferSüper Lig

Galatasaray'ın yeni transferi Tete kimdir? İşte Analizi...

Süper Lig ekibi Galatasaray'ın yeni transferi Tete merak konusu olmaya başlandı. Kimdir ve analizi gibi aramalar sürüyor. İşte performansı ve detaylar...

Galatasaray, Brezilyalı futbolcu Tete'nin transferini açıkladı. Tete ile 4+1 yıllık sözleşme imzalandığı açıklandı. Neox Medya olarak Galatasaray'ın yeni transferi Tete'nin performans analizini hazırladık. Keyifli okumalar dileriz. 

Tete'nin maliyeti belli oldu

Galatasaray'dan yapılan açıklamada;"Profesyonel futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins ile 4+1 sezon opsiyonlu olmak üzere transferi konusunda anlaşmaya varılmış olup her bir sezon için net 2.800.000 euro garanti ücret ile toplam 3.100.000 euro net imza ücreti ödenecektir." denildi. 

İlk açıklama

Yeni transfer ilk açıklamasında; "Burada olduğum için çok mutluyum. Muhteşem taraftarı olan, büyük bir kulüp. Umarım her şey yolunda gider. Teklif aldığımda çok mutlu oldum ve menajerimle konuştum. Türkiye'de oynamak isteyeceğim bir kulüp olduğunu söyledim." sözlerini sarfetti. 

Tete kimdir?

Tete, 15 Şubat 2000 yılında Alvorada, Brezilya'da dünyaya gelmiştir. 175 cm boyundaki başarılı futbolcu sağ kanatta görev almaktadır.

25 milyon Euro piyasa değeri bulunmaktadır. Sol ayaklı olan Tete'nin Shakhtar Donetsk ile sözleşmesi 31 Aralık 2023 yılında sona erecek.

Tete, Gremio'da futbola başladı. Shakhtar Donetsk, Lyon, Leicester City gibi ekiplerde oynamıştır.

 

40 gol 12 asist

Bu takımda 3 yıl forma giyen yıldız oyuncu, 2021-2022 sezonun ortasında Fransız ekibi Lyon'a, 2022-2023 sezonu ortasında ise İngiliz takımı Leicester City'de kiralandı.

Kariyerinde şimdiye dek 151 maça çıkan Tete, bu karşılaşmalarda 40 gol atıp 12 de asist üretti.

 

Tete'nin Analizi

Galatasaray'ın yeni transferi Tete, hücum katkısı çok yüksek olan bir oyuncu. Galatasaray'ın bonservis ücreti ödemeden kadrosuna kattığı yıldız oyuncu dar alanda başarılı işler çıkarabiliyor. Dar alanda aldığı topları ters kanatlara göndererek takımın direkt hücuma çıkmasını sağlıyor. 

Çok rahat oyuncu eksiltebilen Tete, ikili mücadelede ayakta kalmasını biliyor. 

Dribling becerisinde bu sene Süper Lig'de oynayacak oyuncuların üzerinde bir yeteneğe sahip.

Diğer kanat oyuncuların aksine kanatlarda aldığı topları rakipleri de sürükleyerek ceza alanı içine giren ve  topu bırakmayan bir özelliğe sahip. Göstere göstere gitmesine rağmen tutulmakta zorluk yaşatıyor. 

Sorumluluk almasını seven bir oyuncu. Nerede ne zaman hangi hamle yapacağına anlık karar vererek en doğru hamleyi yapmayı başarıyor.

Saha görüşü iyi olan bir oyuncu.

Topla birlikte sıkça hızlanmayı seviyor.

Rakip oyuncuları sıklıkla oyundan düşürme becerisine sahip.

Orta açma konusunda başarılı.

Çizgiye inerek golcü pozisyonunda olan oyuncuya direkt asist yapmasını seviyor.

Sık sık uzaktan çektiği şutlarla rakip kaleyi yoklamayı seven bir yapıya sahip.

Savunmaya geri dönüşlerde hızlı hareket ederek takımı rahatlatan bir oyuncu.

Ters toplarda isabetli oranı daha fazla olan bir oyuncu.

Üçüncü bölgede kazandığı toplarda bitiricilik özelliğine sahip bir oyuncu. 

Çevik ve bitirici özelliği ile skor değiştirmeyi başarıyor. 

Sık sık topu ayağında tutmasından dolayı kendi bek oyuncularını zor durumda bırakabiliyor. 

Bek oyuncusuna bazen sık sık tek paslar yaparak hata yapan bir profili var.

Kendi kaptırdığı topları kazanana kadar çabalamasına rağmen takımın kaybettiği toplarda geride çok kalıyor. 

Hava toplarında kendini biraz daha geliştirmesi gerekiyor.

Birebirlerde topu kaybettiği zaman genelde kendini yere atması olumsuz sonuç verebiliyor. Mücadeleye devam etmediği için rakip takım daha hızlı kontra kurabiliyor.

En güzel özelliği ise dar alan beceresi. Dar alanda yaptığı beceriler ile skora direkt katkı veriyor. Tabi yayında taraftarı ayağa kaldırma özelliğini de eklersek Süper Lig'de eksi olarak yazdıklarımız kolay kolay gözükmeyecek. Çünkü Tete'nin Galatasaray'da yapacağı hataları kapatacak yetenekte oyuncular var. Takım kadrosuna tam uyumlu bir isim.