Neox Medya

İnfluenza nedir, nasıl kullanılır ve fiyatı ne kadar? Kimler kullanabilir?

En çok merak edilenler arasına giren İnfluenza nedir ve ne işe yarar? Ayrıca kimler kullanır, kullanma talimatı, yan etkileri, kullananların yorumu ve detaylar...

Son zamanlarda en çok merak edilen ilaçlar arasına giren İnfluenza nedir, nasıl kullanılır ve fiyatı ne kadar? Kimler kullanabilir? İşte kullananların yorumu, fiyatı ve ne işe yaradığına dair merak edilen tüm cevaplar…

İnfluenza nedir?

Tıp dilinde influenza adı verilen grip hastalığı influenza virüslerinin etken olduğu bir solunum yolu enfeksiyonudur. Ateş, halsizlik ve kas ağrıları nedeniyle hastaları günlük işlerini yapamaz hale getirebildiğinden "paçavra hastalığı" olarak da adlandırılır.

İnfluenza nedir belirtileri nelerdir?

İnfluenza virüsü bulaşan kişilerde genel olarak görülen belirtiler şunlardır:

  • Ateş ve titreme.
  • Öksürük.
  • Boğaz ağrısı
  • Burun akıntısı ya da burun tıkanıklığı
  • Kas, eklem ve vücut ağrısı
  • Baş ağrısı
  • Yorgunluk ve halsizlik.
  • Özellikle çocuklarda kusma ve ishal.

İnfluenza virüsü kaç gün sürer?

Bulaşıcılık hastaların şikayetleri başlamadan bir gün önce başlar ve ilk hastalık belirtileri görüldükten sonra yaklaşık bir hafta sürer. Çocuklar veya savunma sistemi zayıf olan kişiler daha uzun süre patojen yayabilirler.

İnfluenza nasıl tedavi edilir?

İnfluenza hastalığı virüs enfeksiyonuna bağlı olduğundan tedavide antiviral ilaçlar kullanılır ve semptomatik tedaviler uygulanır. Oseltamivir, zanamivir gibi antiviral ilaçlar virüse doğrudan etki göstererek enfeksiyonun giderilmesine yardımcı olur.

İnfluenza en hızlı nasıl geçer?

Yatak istirahati, bol sıvı alınması, hastanın odasının sık sık havalandırılması da tedavinin kısa sürede başarıya ulaşmasında etkilidir.

İnfluenza kan testinde çıkar mı?

Bu testler, burun veya boğazdan alınan örnekler üzerinde yapılarak influenza virüsünün genetik materyali incelenir. PCR testi, influenza virüsünün varlığını kesin olarak belirlemeye yardımcı olur. Doktor enfeksiyon belirtilerinin kontrolü ve daha detaylı bir değerlendirme için kan tahlili de isteyebilir.

 

İLAÇLAR DOKTOR ONAYI OLMADAN KULLANILMAZ. REÇETESİZ İLAÇ ALMAK SAĞLINIZI RİSKE ATABİLİR. BU BİLGİLER SADECE İLAÇ FİRMASINDAN ALINMIŞTIR. HERHANGİ BİR ÖNERİ DEĞİLDİR. REÇETESİZ İLAÇLAR ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR!