GenelSon DurumSon Dakika

Kutsal metin mi bu? İlahi vahiy mi? Ahmet Hakan'dan Numan Kurtulmuş'a destek

Anayasa'nın 3. maddesinde değişiklik önerince büyük tepki alan ve daha sonra yeni bir açıklama yapmak zorunda kalan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'dan destek geldi.

10 Ekim'de Ankara'daki Gazi Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı törenine  katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada Anayasa'nın 3. maddesindeki, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" tabirinin de değişmesi gerektiğini söyleyerek, "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkelisiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir. Bu seçkinci, devletçi anlayışın da yeni anayasada milletin gücü üzerine yükselen bir devlet anlayışıyla yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Numan Kurtulmuş'un bu sözleri sosyal medyada büyük TT olurken, Kurtulmuş'a yönelik tepkiler de gecikmedi. 

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan da bugünkü köşesinde Numan Kurtulmuş'a destek verip "Kutsal metin mi bu? İlahi vahiy mi?" ifadesini kullanınca o da sosyal medyada gündem oldu.

Ahmet Hakan yazısında Devlet perspektifli değil, millet perspektifli bir anayasamız olmasın mı? Hiç değilse böyle bir düşünce ifade bile edilmesin mi? Konuşup tartışılmaya değer bir konu değil mi bu? Nedir bu linç? Nedir bu saldırı? Tamam. Anayasa’nın ilk dört maddesi, tabii ki değişmemeli, değiştirilmemeli. Ama amaçtan ve işlevden hiçbir sapma oluşturmayan minnacık bir ifade değişimi de mi olmayacak ilk dört maddede. Ne oluyor yahu? Kutsal metin mi bu? İlahi vahiy mi? İçtihat kapısı sımsıkı kapalı mı?" ifadelerini kullandı.

AHMET HAKAN'IN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ