Genel

Magnezyum Sitrat nedir, neye iyi gelir, kimler kullanamaz, nasıl kullanılır ve fiyatı...

Son zamanlarda merak edilenler arasına giren Magnezyum Sitrat araştırılmaya başlandı. Peki nedir ve ne işe yarar? Nasıl kullanır mı, kimler kullanamaz ve fiyatı nedir? Detaylar...

Magnezyum sitrat ne işe yarar?

Kas ve sinir fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olmak. 

-Daha yüksek enerji seviyelerini desteklemek ve yorgunluğu önlemek. 

-Kemik ve diş sağlığını desteklemek. 

-Normal kan basıncı, kalp atışı ritimleri ve kan şekeri seviyelerinin korunmasına yardımcı olmak.

Magnezyum sitrat hangi hastalıklara iyi gelir?


B6 vitamini (veya aktif formu P5P) ile kullanıldığında serotonin, melatonin metabolizması ve uykuya, migrene ve beyin sisine iyi gelir.

Magnezyum sitrat kimler kullanamaz?

Riskler: Şeker hastalığı, bağırsak hastalığı, kalp hastalığı ve böbrek hastalığı olan kişiler, sağlık uzmanlarıyla konuşmadan evvel magnezyum takviyesi almamalıdır

Magnezyum sitrat ve malat farkı nedir?

Magnezyum sitrat: Kaslarla ilgili şikayetler de tercih edilir. Kas ağrıları, bacaklardaki kramplar için faydalı olabilir. Kabızlıkta da kullanılabilir. Magnezyum malat: Özellikle enerji üretimine destek istendiğinde, ağrı ve hassasiyet, kronik yorgunluk ve kramp durumlarında, insülin direncinde etkili olmaktadır.

Magnezyum sitrat günde kaç tane içilir? 

Magnezyum Sitrat ve P-5-P – VeNatura Tavsiye Edilen Günlük Alım Dozu: Bir bardak su ile günde 1 tablet alınması önerilir. 11 yaş ve üzeri bireylerin kullanımına yöneliktir.

Magnezyum sitrat ne zaman kullanilir?

Magnezyumun malat, sitrat ve taurat formlarının sabah alınması gün içinde daha enerjik olunmasına katkıda bulunur. Buna ek olarak magnezyum bisglisinat içerdiği glisin ile gece, uykudan önce alındığında uyku kalitesinin artmasına yardımcı olur.

Magnezyum en iyisi hangisi?

Tansiyon ve şeker dengesini sağlamak amacıyla en güzel etkiyi magnezyum taurat gösterir. Ayrıca magnezyum orotat kalp sağlığını korumak amacıyla kan ve damarlarda enerji üretimini sağlar. Magnezyum L-treonat birden fazla etkiye sahiptir. Bunlardan en önemlisi beyin sağlığını koruması, iyileştirmesidir.

Magnezyum sitrat ödem atar mı?

Magnezyum desteği kullanabileceğiniz gibi magnezyumdan zengin beslenmenizde ödem atılmasına fayda sağlar.

Magnezyum sitrat kilo verdirir mi?

Yeterli miktarda magnezyum alımı, şeker metabolizmasını verimli hale getirir, insülin duyarlılığını geliştirir ve yağ yakımını destekler. Tüm bunlar, kilo vermeye yardımcı olur.

Magnezyum sitrat iyi mi?

Magnezyum SİTRAT magnezyumun sitrik aside bağlı formudur. Bu formun biyoyararlanımı iyidir. Sindirimi, özellikle kabızlığı ve midede hazımsızlığını desteklemek için kullanılır.

Magnezyum sitrat bağırsakları çalıştırır mı?

Sitrik asit hafif bir müshil olduğundan, magnezyum sitrat magnezyum seviyelerini yükseltmek ve kabızlığı tedavi etmek için kullanılabilir.

Magnezyum sitrat uyku getirir mi?

Bilim insanlarına göre magnezyum, sinir sistemi üzerindeki rolü ile derin ve dinlendirici uykuya katkı sağlamaktadır. Kaygı ve depresyon uyumayı etkileyen faktörlerdendir.

Magnezyum sitrat uyku verir mi?

Kasları rahatlatan ve sakinleştirici bir etkisi olan magnezyum; anksiyete, hafıza güçlüğü, uyku problemleri, baş ağrısı gibi durumların da eşlik ettiği fibromiyalji sendromunda da yarar sağlar.

Magnezyum alırken nelere dikkat edilmeli?

Magnezyum karbonat, sülfat, glukonat daha ucuz olmakla beraber çok daha az emilebilir magnezyum formları. Magnezyum alırken önemli bir dikkat noktası, bağırsakları hızlı çalıştırması! Aldığınız magnezyum miktarını bağırsak hareketlerinize göre dengeleyebilirsiniz. Ya da kalsiyum takviyesi ile beraber kullanabilirsiniz.

Vücutta magnezyum eksikliği belirtileri nelerdir?

 

Magnezyum Eksikliğinin Belirtileri

  • Bitkinlik ve kuvvetsizlik,
  • İştahsızlık,
  • Kas krampları ve spazmlar,
  • Mide bulantısı ve kusma,
  • Uyuşma,
  • Anormal kalp ritimleri.

Magnezyum sitrat enerji verir mi?


Magnezyumun bu formu bağırsakları rahatlattığı, kabızlık sorununu hafiflettiği ve enerji yüklediği için de tercih ediliyor.

Magnezyum sitrat kilo aldırır mı?

Son zamanlarda yapılan çalışmalar sonucunda; magnezyumun kilo yönetimini destekleme, düzenli uykuya yardımcı olma, stresi azaltma, kan şekeri seviyesini düzenleme, beyin fonksiyonlarını düzenleme, insülin seviyelerini kontrol etme gibi pek çok konuda da çok önemli bir rol üstleniyor.