Neox Medya

Mucovit C nasıl kullanılır ve fiyatı ne kadar? Kimler kullanabilir?

En çok merak edilenler arasına giren Mucovit C nedir ve ne işe yarar? Ayrıca kimler kullanır, kullanma talimatı, yan etkileri, antibiyotik mi, kullananların yorumu ve detaylar...

Son zamanlarda en çok merak edilen ilaçlar arasına giren Mucovit C  nedir, nasıl kullanılır ve fiyatı ne kadar? Kimler kullanabilir? İşte kullananların yorumu, fiyatı ve ne işe yaradığına dair merak edilen tüm cevaplar…

 Mucovit C nedir?

MUCOVİT-C etkin madde olarak asetilsistein ve askorbik asit içerir. MUCOVİT-C yoğun kıvamlı balgamın atılması, azaltılması, yoğunluğunun düzenlenmesi, ekspektorasyonun kolaylaştırılması gereken bronkopulmoner hastalıklarda, bronşiyal sekresyon bozukluklarının tedavisinde kullanılan mukolitik bir ilaçtır.

Mucovit C ne işe yarıyor?

Efervesan tablet. Beyaz, yuvarlak tabletler şeklindedir. MUCOVİTC, yoğun kıvamlı balgamın atılması, azaltılması ve ekspektorasyonun kolaylaştırılması gereken durumlarda, bronkopulmoner hastalıklarda endikedir.

Mucovit C öksürük yapar mı?
Asetilsistein uygulamasından sonra solunum yolu salgılarında (bronşiyal sekresyon) belirgin bir artış olabilir. Bu durumda eğer öksürük refleksi veya öksürük yeterli değilse hava yolunun açık tutulmasına dikkat edilmelidir.

Mucovit C günde kaç kez kullanılmalı?

Başka şekilde önerilmediği durumlarda MUCOVİT–C 600/200 mg efervesan tablet için öngörülen doz 14 yaş üzeri yetişkinlerde günde 1 veya 2 defa 1 efervesan tablettir. MUCOVİT–C doktorun önerdiği sıklıkta ve süre ile kullanılmalıdır. Tedavi süresi aksi önerilmedikçe 4-5 günden daha uzun olmamalıdır.

.Mucovit C 900 300 mg nedir nasıl kullanılır?

14 yaş üzerindeki ergenlerde ve erişkinlerde; Solunum yollarını ilgilendiren hastalıklarda artmış sekresyonu azaltmak ve atılımı kolaylaştırmak amacıyla günde 1 efervesan tablet uygulanır. MUCOVİT-C kullanırken her zaman doktorunuzun talimatlarına uyunuz. Emin olmadığınızda doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.

İLAÇLAR DOKTOR ONAYI OLMADAN KULLANILMAZ. REÇETESİZ İLAÇ ALMAK SAĞLINIZI RİSKE ATABİLİR. BU BİLGİLER SADECE İLAÇ FİRMASINDAN ALINMIŞTIR. HERHANGİ BİR ÖNERİ DEĞİLDİR. REÇETESİZ İLAÇLAR ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR!