Neox Medya

NAC C nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

En çok merak edilenler arasına giren NAC C nedir ve ne işe yarar? Ayrıca kimler kullanır, kullanma talimatı, yan etkileri, antibiyotik mi, kullananların yorumu ve detaylar...

Son zamanlarda en çok merak edilen ilaçlar arasına giren NAC C nedir, nasıl kullanılır ve fiyatı ne kadar? Kimler kullanabilir? İşte kullananların yorumu, fiyatı ve ne işe yaradığına dair merak edilen tüm cevaplar…

NAC C nedir?

NAC-C etkin madde olarak asetilsistein ve askorbik asit içerir. NAC-C yoğun kıvamlı balgamın atılması, azaltılması, yoğunluğunun düzenlenmesi, ekspektorasyonun kolaylaştırılması gereken bronkopulmoner hastalıklarda, bronşiyal sekresyon bozukluklarının tedavisinde kullanılan mukolitik bir ilaçtır.

NAC-C hangi hastalıklara iyi gelir?

Parasetamol (ateş düşürücü – ağrı kesici) zehirlenmelerinde kullanılan NAC, aynı zamanda mukus parçalayıcı ve balgam söktürücü olarak da kullanılmaktadır. Tabi ki NAC'ın daha pek çok faydası var ve özellikle solunum yollarını tutan COVID-19 ile mücadelede bu güçlü ve etkili olan antioksidan daha fazla bilinmelidir.

NAC-C ne zaman içilir?

C vitamini takviyelerini herhangi bir zaman, aç ya da tok karna alabilirsiniz. Ancak askorbik asiti yiyeceklerle birlikte almak, yüksek asidite nedeniyle oluşabilecek potansiyel gastrointestinal yan etkileri azaltmaya yardımcı olabilir.

NAC C nedir yan etkileri?

NAC-C'nin içeriğindeki asetilsisteinle ilişkili olarak; bulantı, kusma ve ishal gibi mide bağırsak sistemiyle ilgili rahatsızlıklar görülebilir. Çok yüksek dozlarda bile daha ağır yan etkiler ve zehirlenme belirtileri görülmemiştir. Emzirilen bebeklerde vücut salgılarının aşırı artması tehlikesi vardır.

NAC C balgam söker mi?

Suda eritilerek kullanıma hazırlanan ilaç bekletilmeden içilmelidir. Efervesan tabletler çiğnenmemeli ve yutulmamalıdır. NAC-C'yi aç veya tok karnına alabilirsiniz. Bol sıvı alımı NAC-C'nin mukolitik (balgam söktürücü) etkisini destekler.
 

İLAÇLAR DOKTOR ONAYI OLMADAN KULLANILMAZ. REÇETESİZ İLAÇ ALMAK SAĞLINIZI RİSKE ATABİLİR. BU BİLGİLER SADECE İLAÇ FİRMASINDAN ALINMIŞTIR. HERHANGİ BİR ÖNERİ DEĞİLDİR. REÇETESİZ İLAÇLAR ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR!