Neox Medya

Nurofen nedir, nasıl kullanılır ve fiyatı ne kadar? Kimler kullanabilir?

En çok merak edilenler arasına giren Nurofen nedir ve ne işe yarar? Ayrıca kimler kullanır, kullanma talimatı, yan etkileri, kullananların yorumu ve detaylar...

Son zamanlarda en çok merak edilen ilaçlar arasına giren Nurofen nedir, nasıl kullanılır ve fiyatı ne kadar? Kimler kullanabilir? İşte kullananların yorumu, fiyatı ve ne işe yaradığına dair merak edilen tüm cevaplar… 

Nurofen nedir ve ne için kullanılır?

Sarı renkli, yuvarlak, bikonveks, bir yüzü “N” baskılı film kaplı tablet. NUROFEN COLD & FLU, grip, soğuk algınlığı veya sinüzit gibi hastalıkların seyrinde görülen burun tıkanıklığı, baş ağrısı, ateş, vücut ağrıları ve diğer ağrıların giderilmesinde kullanılır.

Nurofen ne kadar sürede etki eder?

Günde 3 – 4 defa kullanılabilir. Etkisi 30-45 dk içinde başlar. 6 aydan büyük çocuklarda kullanılır. Uzun süreli ve yüksek doz kullanımda böbrek ve mide üzerinde yan etkileri vardır.

Nurofen ve parol aynı anda alınır mı?

Çocuğunuzun sancısının iyi bir şekilde idare edilmesini sağlamak için dönüşümlü olarak parasetamol ve ibuprofen verilmesinde ya da ikisinin aynı anda verilmesinde bir sakınca yoktur.

Nurofen in yan etkileri nelerdir?

Yüksek dozlarda, uyuşukluk, göğüs ağrısı, çarpıntı, bilinç kaybı, kasılmalar (özellikle çocuklarda), güçsüzlük ve baş dönmesi, idrarda kan, üşüme hissi, solunum problemleri bildirilmiştir. NUROFEN'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

 

İLAÇLAR DOKTOR ONAYI OLMADAN KULLANILMAZ. REÇETESİZ İLAÇ ALMAK SAĞLINIZI RİSKE ATABİLİR. BU BİLGİLER SADECE İLAÇ FİRMASINDAN ALINMIŞTIR. HERHANGİ BİR ÖNERİ DEĞİLDİR. REÇETESİZ İLAÇLAR ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR!