GenelSon DurumSon Dakika

O Altcoin’in kurucu ortağından milyonluk satış

Ethereum kurucu ortaklarından Jeffrey Wilcke, 10 bin ETH’yi merkezi borsa Kraken’a transfer ederek dikkat çekti. 37,38 milyon dolarlık bu transfer, Wilcke’nin bu yıl gerçekleştirdiği 75,52 milyon dolarlık toplam transferin bir parçası oldu.

Koinfinans'ta yer alan habere göre, ethereum ağının geliştirilmesinde önemli bir figür olan Jeffrey Wilcke, Vitalik Buterin ile birlikte blok zinciri platformunun kurucularından biri. Piyasadaki son faaliyetleri, özellikle ETH’nin fiyatındaki son artış ışığında, büyük ilgi gördü.

Bu haftanın başından bu yana, önde gelen altcoin %23’ten fazla artarak Mayıs 2021’den bu yana en büyük haftalık artışa işaret etmişti. Bu artış ETH fiyatını 3.780 dolara yükselterek tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.868 dolara bir adım daha yaklaştırdı.

KARAR BEKLENTİSİ DÖNEMİNDE GELDİ

Önemli fiyat artışı, bugün açıklanması beklenen Ethereum ETF‘sine ilişkin olumlu karar beklentilerinin arttığı bir dönemde geldi.

Wilcke’nin transferlerine ek olarak, topluluğun diğer önde gelen isimleri de kayda değer hamlelerle dikkat çekti. Bir başka Ethereum kurucu ortağı olan Vitalik Buterin, geçtiğimiz günlerde Railgun coin mikserine yaklaşık 300 bin dolar değerinde 80 ETH transfer etmişti.

İşlem, Buterin’in son altı ay içinde miksere yaptığı aylık dilimlerin bir parçası ve Ethereum ekosistemindeki kilit oyuncuların stratejik manevraları hakkında soruları gündeme getiriyor.

Wilcke, elinde kalan yaklaşık 473 milyon dolar değerindeki 126 bin ETH ile hala önemli miktarda Ethereum’a sahip.