Neox Medya

Omega 3 nedir, nasıl kullanılır ve fiyatı ne kadar? Kimler kullanabilir?

En çok merak edilenler arasına giren Omega 3 nedir ve ne işe yarar? Ayrıca kimler kullanır, kullanma talimatı, yan etkileri, kullananların yorumu ve detaylar...

Son zamanlarda en çok merak edilen ilaçlar arasına giren Omega 3 nedir, nasıl kullanılır ve fiyatı ne kadar? Kimler kullanabilir? İşte kullananların yorumu, fiyatı ve ne işe yaradığına dair merak edilen tüm cevaplar…

Omega 3 nedir?

Omega-3 yağ asitlerinin sağlığı pek çok faydası bulunmaktadır. Kalp ve damar sağlığını korur, trigliserit düzeylerinin azaltır, iyi kolesterol olarak bilinen HDL'yi artırır, kalp krizi ve felç gibi riskini azalmasına yardımcı olur, yüksek tansiyonu önler. Omega-3 yağ asitlerinin antiinflamatuar etkisi bulunur.

Omega 3 içeren besinler nelerdir?

Omega 3 Hangi Besinlerde Bulunur? Omega 3 yağ asidi bakımından zengin balıkların başında somon, tuna, uskumru gibi balıklar gelir. Bunun yanında ceviz, keten tohumu yağı, kanola yağı da Omega 3 açısından zengindir. Keten yağında yaklaşık olarak %50-60 oranında Omega 3 yağ asidi bulunur.

Omega 3 kimler almalı?

Tüm Yaş Gruplarına Öneriliyor. Omega-3, gençler, çocuklar ve tüm yaş gruplarında öneriliyor.

Omega 3 yan etkileri nelerdir?

Fazla miktarda omega-3 tüketimi ile oluşabilecek rahatsızlıklar genel olarak ağız kokusu, mide ekşimesi, mide bulantısı, baş ağrısı ve mide rahatsızlıkları olabilir.

Omega-3 Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

  • Cilt Kuruluğu. Hücre duvarında bulunan omega-3 yağları, cildin daha nemli ve genç görünmesine destek olur. 
  • Saç ve Saç Derisinde Cansızlık
  • Tırnak Kırılması
  • Uykusuzluk
  • Konsantrasyon Eksikliği
  • Yorgunluk ve Halsizlik
  • Eklem Ağrıları

İLAÇLAR DOKTOR ONAYI OLMADAN KULLANILMAZ. REÇETESİZ İLAÇ ALMAK SAĞLINIZI RİSKE ATABİLİR. BU BİLGİLER SADECE İLAÇ FİRMASINDAN ALINMIŞTIR. HERHANGİ BİR ÖNERİ DEĞİLDİR. REÇETESİZ İLAÇLAR ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR!