GenelFutbolFenerbahçe

Samsunspor- Fenerbahçe Maçı Analizi! Kim Ne Yaptı? ÖZET

Süper Lig 2. haftasında Samsunspor kendi sahasında Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup oldu. Samsun yazarımız Cenk Mustafa Turgut maçı değerlendirdi. Detaylar...

 Maça ilgi gerektiği gibi yüksekti

Hakettiği ve var olması gereken lige 11 yıl sonra  geri dönen Samsunspor; ligin şampiyonluk adaylarından  Fenerbahçe’yle  karşılaştı. Maça ilgi gerektiği gibi yüksekti.  30 bin taraftarın önünde oynanan maçta her iki takımda organize olmakta güçlük çektiler ve  ilk yarı golsüz tamamlandı.

Samsunspor kontra ataklar buldu

İlk yarıda özellikle Dzeko mutlak pozisyonları cömertçe harcadı. Samsunspor takımı defanstan çıkmayarak kontra ataklarla ilk 15 dakika etkili olmaya çalıştı. Ntcham ve Fofana ile pozisyonlar bulup değerlendiremediler. 

Samsunspor risk aldı ama başarılı olamadı

Fenerbahçe takımı  akan oyunda Samsunspor defans hattının arasına atılan topta golcüsü Dzeko'yu buluşturarak 62. dakikada öne geçti. Asisti bir diğer yeni transfer Cengiz Ünder yaptı. Golden sonra Samsunspor risk alarak baskı kurmaya çalışsada burada çokta başarılı olduğu söylenemez. 

Fenerbahçe 72. dakikada defans arkasına sarkıtılan topta Fred ile gol buldu fakat VAR kontrolünde ofsayt olduğu tespit edildi. Pozisyon başlangıcında Tadic ofsayta yakalandı. Uzatma dakikalarında İrfan Can Kahveci’nin pasıyla Szymanski farkı ikiye çıkardı.

Fenerbahçe zorlu Samsun deplasmanından üç puan alarak kritik Twente maçları öncesi moral depoladı. 

Samsunspor taraftarı tatmin etmedi

Samsunspor için ise oyun tatmin edici değildi. Kadrosundaki yeni oyuncuların uyumunda sorunlar göze çarparken eksik bölgelere transferlerin gelmesi bekleniyor. 

Hedefimiz orta sıralar

Samsunspor olarak ilerleyen maçlarda puan veya puanlarla toplayarak ligin orta sıra hedefimizden kopmamaya çalışacağız. 

Cenk Mustafa Turgut - Twitter