Futbol

Samsunspor, son dakikada nefes aldı! Gaziantep FK...

Samsunspor deplasmanda, kendi evinde iyi futbol oynayan ekiplerinden Gaziantep FK'ya konuk oldu. Maçın analizi Cenk Turgut yazdı. Detaylar...

Süratle alt sıralardan kurtulmayı amaçlayan Samsunspor bu sefer Gaziantep Fk takımına konuk oldu. Ligin ilk yarısındaki maçta rakibine boyun büken Samsunspor bu sefer 2 'li averajla öne geçmeyi amaçlıyordu.

Gelelim maça; Her iki takımda maça iyi hazırlanmış olacak ki maçın ilk yarısında daha çok orta alanda top kapma mücadelesi şeklinde geçen maçta ilk yarıda üstün olan taraf Samsunspordu .Çad'lı forveti Marius ile bulduğu golde ofsayta takılan takım ilk yarıya 0-0 beraberlikle içeriye girdi.
İkinci yarıda her iki takım da daha arzulu şekilde sahaya geldiler. Temposu artan maçta karşılıklı pozisyonlar  yakalansada maçın son dakikaları asıl maça damga vuran taraf oldu. Samsunspor rakip sahada baskısını arttırdığı dakikalarda Gaziantep takımının geçiş oyunu sonrası Ogün ile yay çevresinden sık bir gol ile öne geçmeyi başardılar.  Ancak sahada sürekli isteyen ve yılmayan bir Samsunspor vardı. Stoperi Satka'yı da forvet hattına göndererek tüm hatlarıyla gol arayan Samsunspor 90+2 de stoperden şişirilen topta Satka ceza sahasında topla buluşarak tabelaya dengeyi getiren gole imza attı. Maçın sertlik seviyesinden kaynaklı olacak ki maç sonu hiçte hoş olmayan gerginlikler vardı.  Bu rakip takıma yakışmadı.