GalatasaraySüper LigTransfer

Galatasaray, Tete'yi Transfer Etti! Alacağı Maaş...

Süper Lig ekibi Galatasaray, transfer görüşmesi yaptığı Tete ile anlaşma sağladığı iddia edildi. İşte alacağı maaş ve detaylar...

Nevzat Dindar, Galatasaray'ın Tete ile anlaşma sağladığını duyurdu. İşte Dindar'a göre Tete'nin maliyeti;

4+1 senelik sözleşme.. 

3.5 milyon imza parası.. 

2.8 milyon euro yıllık ücret.

Hukuki araştırma olacak

15 milyon Euro bonservis karşılığında 2019 yılında Shakhtar'a transfer olan Tete, Lyon ve Leicester'da kiralık oynadı, A Takım dışında alt yaş kategorilerinde Brezilya milli formasını giydi.

Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Son dönemde Kulübümüz ile adı geçen futbolcu Tete (Mateus Cardoso Lemos Martins) hakkında kamuoyunu bilgilendirmek zorunlu hale gelmiştir. Futbolcu ve ekibi, geçtiğimiz günlerde Türkiye ziyaretinde bulunmuşlardır. Bu ziyaret esnasında adı geçen oyuncu, menajerleri tarafından kulübümüze önerilmiştir. Kulübümüz muhtemel transfer ihtimaline istinaden şartları sorgulamış, ancak yapılan hukuki, finansal ve teknik değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin tarafımıza uygun olmadığı kanaatine varılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

 

İşte Tete transferinin geçmişi

Bonservisi elinde olan ve birçok kulübün gözde isimlerinden biri olarak gösterilen Tete’nin yeni sezonda kariyerine nerede devam edeceği belirsizliğini koruyordu. Menajeriyle birlikte Türkiye’ye gelen ve Bodrum’da kısa bir tatil yaptıktan sonra İstanbul’a geçen Tete’nin, burada Fenerbahçe ile masaya oturduğu iddia edilmişti.