Son DurumSon DakikaGenel

TFF 1. Lig 3. haftasında neler yaşandı?

TFF 1. Lig'de 3. hafta maçları sona ermesiyle neler yaşandı, skorlar ve fazla öne çıkan isimler Nazım Türknas, Neox Medya için kaleme aldı. Detaylar...

Tuzlaspor son sırada kaldı

Trendyol TFF 1. Lig’de 3. haftayı geride bırakırken, Eyüpspor 3 maçınıda kazanıp puan farkıyla liderlik koltuğunda oturmayı sürdürdü. Tuzlaspor ise 3 maçınıda kaybedip, haftayı son sırada tamamladı.

Lider Eyüpspor

Lider Eyüpspor’un lider oyuncusu konumunda ise tecrübeli isim Caner Erkin bulunuyor. 3 hafta sonunda 2 gol ve 2 asisitlik performansı ile takıma ciddi katkı verdiği gözlemlendi. Ayrıca gurbetçi forvet oyuncusu Ahmed Kutucu’da atmış olduğu 3 golle takımın gol kralı konumunda bulunuyor. Bu sezon Türk Futbolunun sembol isimlerinden Arda Turan’ın teknik yönetiminde Eyüpspor’un çok daha takım olduğu görünüyor.

Manisa FK, yükselişte

Osman Zeki Korkmaz’ın Manisa Futbol Kulübü, deplasmanda kazanmaya devam ediyor. Savunmada dengeli ve hücumda hızlı bir tarzı olan siyah-beyazlılar Erzurumspor deplasmanındaki galibiyet gollerini Oğuz Gürbulak ve Burak Altıparmak kaydetti.

En enerjik takım Şanlıurfaspor

Ligin hiç şüphesiz en iştahlı ve en enerjik takımı Astor Enerji Şanlıurfaspor olabilir. Özellikle geriye düştükleri maçlardan sonra, geriye dönme ısrarları takdire şayan. Uruguaylı forvet Ardaiz’in golü güzeldi ama penaltısı kötü olunca galibiyete uzanamadılar.

Sinan Kaloğlu yankıları devam

Geçen sezonun son haftalarında adeta ateşte gömlek giyerek Gençlerbirliği’nin ligde kalmasında büyük faktör olan teknik direktör Sinan Kaloğlu, bu sezonda başarısına devam ediyor. Ankara’da oynadıkları 2. maçında da 2. galibiyetlerini elde ettiler.

Çoruk FK'nın kazancı

Türk futbolunda model teşkil edecek bir organizasyon kuran Çorum FK, saha içinde Murat Yıldırım, saha dışında ise Oğuzhan Yalçın liderliğinde başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Zorlu Göztepe deplasmanında bu sezonun flaş transferi Ahmet İlhan Özek’in 2 asisti ile 3 puan çıkarttılar.

Jozefzoon golünü attı

TekSüt Bandırmaspor, 3. hafta sonunda ilk galibiyetini Giresun deplasmanında aldı. Özellikle maçın ilk yarısında gol kaçırma yarışına giren bordo-beyazlılarda galibiyeti golünü Metehan’ın asistiyle Jozefzoon kaydetti.

Kocaelispor'da tek hedef şampiyonluk

Şampiyon parolasıyla lige giriş yapan ama 2 mağlubiyetle taraftarlarını hayal kırıklığı yaşatan Kocaelispor’da ilk 3 puanıyla zorda olsa tanışmış oldu. İlk yarıyi güzel bir futbol ve 2 golle kapatan yeşil-siyahlılar, 2. yarının sonlarında skoru 3-0’a getirmesine rağmen, tecrübeli ekip Altay’ın 2 golüne engel olamadı.

Göztepe hala düşüşte

İzmir’in köklü camialarından Göztepe’nin, 3 maçın sonunda sadece 1 puan toplaması hem taraftarların hem futbol kamuoyunun şaşkınlığına yol açtı. Mame Diouf, Lis, Celil gibi transferler ile ligde iddialı olmak isteyen sarı kırmızılarda acil önlemlerin alınması gündemde.

 

Yazan: Nazım Türknas