GenelSon DurumSon Dakika

Türkiye'ye İran'dan 2 milyon Afgan mı geliyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan yaptığı açıklamada, Türkiye'ye İran'dan 2 milyon Afgan geleceğini öne sürmüştü. Bakan'ın bu açıklamaları bazı basın yayın organlarında haberleştirilirken, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuya ilişkin açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan geçen gün yaptığı bir açıklamada Türkiye'ye 2 milyon Afgan'ın geleceğini öne sürmüştü.

CHP'Lİ BAKAN'DAN 2 MİLYON AFGAN İDDİASI

"Korktuğumuz başımıza geldi" diyen Bakan, "İran’dan sınır dışı edileceğini, İran Emniyet Genel Müdürlüğü’nün söylediği 2 milyon Afgan’ın büyük bir kısmının Türkiye’ye gelme olasılığından bahsetmiştik. Bunların akın akın Türkiye’ye, İran’ın batı sınırına doğru harekete geçtiğini, günde 250-300 civarında Afgan’ın, Türkiye sınırını yasadışı yollarla geçtiğinin haberlerini alıyoruz" iddiasında bulundu.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ'NDEN AÇIKLAMA: SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Bakan'ın bu iddiaları bazı basın yayın organlarında haberleştirilmişti. Konuyla ilgili olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Türkiye’ye İran’dan 2 milyon Afgan gelecek, günde 250-300 Afgan sınırdan geçiyor” iddiası doğru değildir. İddia edilenin aksine sınır kapılarımızda herhangi bir sığınmacı akını veya göç dalgası söz konusu değildir.

Hudutlarımız kamera, termal kamera, radar, dürbün, İHA, foto kapan ve diğer elektronik sistemler ile her türlü iklim ve arazi şartlarında 7/24 kesintisiz olarak korunmakta, kollanmakta ve gözetlenmektedir. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik mesnetsiz iddialara itibar etmeyiniz"

Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Türkiye’ye İran’dan 2 milyon Afgan gelecek, günde 250-300 Afgan sınırdan geçiyor” iddiası doğru değildir.

İddia edilenin aksine sınır kapılarımızda herhangi bir sığınmacı akını veya göç dalgası söz konusu değildir.