Türkiye'nin en köklü firmalarından olan dev şirket iflas bayrağını çekti. Ülkenin en büyük otobüs taşımacılık markalarından birisi ekonomik sorunlar nedeniyle kepenk kapattı.

Türkiye'nin en köklü otobüs firmalarından biri olan ve 88 yıl önce temelleri atılan Ulusoy sektörden çekilmiş oldu.

Ulusoy'un temelleri, 1937 yılında Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy tarafından Karadeniz'de yaşanan bir doğal afet sonrası ulaşım güçlüğü çeken bölge halkına yardım amacıyla atıldı. Başlangıçta Of ve Trabzon arasında yolcu ve yük taşıyarak başlayan firma, zamanla büyüyerek Türkiye'nin önemli taşımacılık markalarından biri haline geldi.

MALİ SORUNLAR İFLASA GÖTÜRDÜ
Karar'ın haberine göre, 1995 yılında holding statüsü kazanan Ulusoy, 2008'de Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy'un oğulları arasında paylaştırıldı. Otobüs grubu ve marka kullanım hakkı Saffet Ulusoy'a bırakıldı. Ancak Saffet Ulusoy'un 2012'de vefatının ardından mirasçılar ile "Ulusoy Ulaşım Petrol Sanayi" adıyla kurulan başka bir şirket arasında isim hakkı davası yaşandı. Finansal zorluklar yaşayan Ulusoy Seyahat'in isim hakkı "Ulusoy Ulaşım"a devredildi.

Mali sıkıntıların üstesinden gelemeyen Ulusoy Seyahat, 2017 yılında iflas ettiğini duyurdu ve tasfiye süreci başladı. Şirketin mal varlıkları icradan satışa çıktı. Ulusoy Seyahat'in ardından isim haklarını alarak faaliyete devam eden Ulusoy Ulaşım da benzer sorunlar yaşadı ve 20 Şubat 2019 tarihinde resmen iflas etti. Böylece Türkiye'nin kara taşımacılığındaki köklü markalarından biri daha tarihe karışmış oldu.