FenerbahçeSüper LigFutbol

Fenerbahçe, Sivasspor maçında moral depoladı! Maç analizi...

Fenerbahçe evinde konuk ettiği Sivasspor’u farklı mağlup ederek derbi öncesi moral depoladı. Maçta neler oldu? İşte Tayfun Ünlü'nün yorumu...

Hafta içi Nordsjaellanda karşı farklı mağlup olan Fenerbahçe’de gözler ligdeki Sivasspor maçına çevrilmişti. Özelikle zorlu Beşiktaş deplasmanı öncesi puan kaybına tahammülü yoktu sarı lacivertlilerin. Nitekim ilk dakikadan son dakikaya kadar 3 puan için gerekli özveriyi ve mücadeleyi gösterdi Fenerbahçe ve karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Fred’e kavuştu…

Fenerbahçe’nin ana oyun planın en önemli parçası olan Fred uzun bir aradan sonra tekrar formasına kavuştu. 


Orta sahadaki top hakimiyeti, hızlı düşünce kabiliyeti, dikine olan pas kalitesi, yoğun press kalitesi ve sahaya yansıttığı oyun temposuyla neden bu takımın vazgeçilmezi olduğunu bir kez daha gösterdi.

Henüz fizik kondisyon olarak yüzde yüz hazır olmasada sahada olması büyük avantaj. Özellikle Fred’in varlığıyla performansını yükselten oyuncular oldu. Takımına adeta güven veriyor ve yanındaki oyuncularıda rahatlatıyor.

Nordsjaelland’ın faturası İsmail’e mi kesildi ?

Nordsjaelland karşısında stoper olarak görev yapmak zorunda kalan ve çok ciddi hatalar yapan İsmail Yüksek Sivasspor karşısında formayı kaptırdı.

Aynı şekilde bu karşılaşmada Cengiz Ünder ve Michi Batshuayi de kendine süre bulamadı.

Dzeko Gol kralığına, Tadic Assist krallığına…

Kadıköyde kralların akşamı. Fenerbahçe’nin iki özel ismi performanslarıyla göz dolduruyor. 
Dzeko attığı gollerle Gol krallığında zirveye yerleşirken, Tadic ise son pasları ile lige damga vuruyor.

Özellikle Fenerbahçe 3. Bölgeye yerleştiğinde, Set hücumuna geçtiğinde, ve kaybedilen topları o bölgede şok press ile çok süratli bir şekilde kazandığında çok rahat sonuca gidiyor.

Bu oyunu oynamak için Fred çok önemli. Bu senaryoyu birde stoperler dikine savunma yaparak baskıya dahil olunca rakibe nefes aldırmayan, rakibini boğan ve sonuca daha rahat giden Fenerbahçe izliyoruz.

Bu karşılaşmada skoru alınca, kendi bölgesine çekilerek alan daraltan Fenerbahçe çabuk oyuncularla rakibe tehdit olmaya çalıştı, lakin çok hücum anlamında çok başarılı olamadı.

İsmail Kartal ve ekibi mutlaka yedek oyunculardan verim alması gerekiyor. Bu konuda net çözüm bulunması gerekiyor, çünkü başrol oyuncularını destekleyecek yardımcı başrol oyuncuları şart.