UEFA Konferans LigiFenerbahçeFutbol

Fenerbahçe'nin rakibi Twente nasıl bir takım? Analizi...

Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde Twente ile karşı karşıya gelecek. Peki rakibi nasıl bir takım? İşte yazarımız İbrahim Akbal'ın analizi...

Avrupa'daki temsilcilerimizden Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde gruplara kalabilmesi için önünde tek bir engel kaldı. Bundan önce oynadığı 2 eleme maçıdan da başarıyla ayrılan Fenerbahçe, Hollanda Ligi'nin köklü takımlarında Twente ile eşleşti. 

Hollanda'nın 4 büyüklerinden

Twente uzun yıllardır Hollanda Ligi'nde istikrarlı bir çizgi izleyerek UEFA ve Konferans Ligi'nde sık sık boy gösteren bir ekip. Hollanda Ligi'nin klasik hücuma dayalı futbolunu etkili bir şekilde uygulayan Twente, ligde Ajax, PSV ve Feyenord'un arkasından gelen 4. ekip olarak göze çarpıyor.

En iyi oyuncuları kimler?

Teknik direktörlüğünü 1972 doğumlu Joseph Oosting’in yaptığı , genç bir takım olan Twente'nin kadrosunda 22 yaş altında 11 futbolcu bulunuyor. Kadrosunda Naci Ünüvar isimli bir de Türk futbolcu bulunan Twente'nin en etkili oyuncuları Dan Rots, Michal Sadílek, Michel Vlap olarak öne çıkıyor.

Twente nasıl futbol oynuyor?

Twente tipik hollanda ekolüne sahip alan bırakarak oynayan , savunma çizgisi önde kuran , ofansif bir futbol yapısına sahip . İç sahada seyirci avantajı artı yüksek kalite oyuncularıyla Fenerbahçe’nin alan bırakarak oynayacak Twente karşısında ofansif olarak kaliteli isimleriyle maçı kazanabileceğini düşünüyorum.

Fenerbahçe ne yapmalı?

Tadic , Szymanski , Cengiz , Dzeko gibi oyunculara alan bırakmak  risk… Özellikle Tadic alan bulduğunda ve rahat oynadığında maçı domine edebilecek tekniğe ve zekaya sahip tabiki Fenerbahçe’nin zaafları mevcut ama Twente gibi açık oynayan, defansif oyunu savruk olan bir takıma karşı kaliteli oyuncularıyla artı seyirci faktörüyle avantajlı bir skorla bu maçtan ayrılabileceğini düşünüyorum.

Analiz Yazarı: İbrahim Akbal