GalatasaraySüper LigFenerbahçe

Spor Yazarları dev derbiyi köşelerine taşıdı! O yorumlar...

Trendyol Süper Lig ekibi Beşiktaş, devre arası transferi için kolları sıvadı. Siyah-Beyazlı takımın transfer gündemindeki isim ise Sadio Mane.

Trendyol Süper Lig'de 6. haftada dev derbi heyecanı yaşanacak. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak dev maç öncesi spor yazarları köşelerine taşıdı. İşte o yorumlar…

''Kantarda kim ağır basıyor öngörüde bulunmak zordur''

BİLAL MEŞE: "Bir yanda dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho, diğer tarafta son iki yılın şampiyon hocası Okan Buruk. Derbilerin havası suyu farklıdır. İbre kimden yana ya da kantarda kim ağır basıyor öngörüde bulunmak zordur.

Valla kantarı mantarı bilemem, ancak sıkı bir maç olacağı kesin. Fenerbahçe’nin taraftar avantajı var, bunu skor tabelasına yansıtır mı, yansıtmaz mı, göreceğiz. Galatasaray, Devler Ligi’nden elenmenin sıkıntını hala tam olarak üzerinden atamadı, bunu hissediyoruz. Her iki tarafta da yeni yüzler var adına yakışır bir mücadele olur inşallah! Centilmenliğin, hoşgörünün öne çıktığı, iyi oynayanın kazandığı bir derbiye tanıklık etmek istiyoruz. Kavga değil, iyi futbol izlemek istiyoruz. İstiyoruz çünkü Türk futbolu adına, hep marka değeri artsın diye gırtlak patlatıyoruz! Ondan sonra ortaya çıkıp, ‘Biz Avrupa’da niye yokuz?” diye yakınıyoruz! Bu anlayışla Edirne’den çıkarız ama misafir takım olarak geri dönmeye devam ederiz." (Milliyet)

''Jakobs ve Sallai'yi ilk on birde bekliyorum''

ENDER BİLGİN: "Büyük seyirci avantajıyla derbilerde ev sahibi takımları hep bir adım önde görürüm. Elbette bu ev sahibinin mutlak favori olduğu anlamına gelmiyor. Klişe olsa da gerçek değişmez. Derbilerde üç sonuç da normaldir. Üstelik bu derbi Mourinho'nun ve Osimhen'in ilk derbisi... Fenerbahçe'de Djiku ve Amrabat ilk on bire göz kırpıyor. Galatasaray'da İcardi kesinlikle yok. Jakobs ve Sallai'yi ilk on birde bekliyorum. İki teknik adam da şapkadan tavşan çıkarabilir. Ama asıl taktik savaşı maç içinde yaşanacak. Tansiyonu yüksek olsa da futbol kalitesi çok yükselmeyen, mücadele dozu üst seviyede bir derbi bekliyorum." (Fotomaç)

''Futbolcuları konuşmanın anlamı kalmaz''

GÜRCAN BİLGİÇ: "Galatasaray yıldızlarıyla göze batıyor, Fenerbahçe ise takım gücüyle. Düşünsenize İcardi sakat olmasa sahada üç İtalya gol kralı olacaktı. En-Nesyri ile Sara'ya çok yüksek bonservis ücreti de ödediler. 10'dan fazla milli oyuncuya sahipler. Derbide ise bunlar bir 'hiç'tir. Oyuncunun karakteri, değerinin önüne geçer. Ortamı sindirmek, sakin kalmak, takım için mücadele etmek, taktik disipline bağlı kalmak bu maçta önemli. Galatasaray, geçen sezon Kadıköy'de 36 faul yaptı. Maçın tempo kazanmasına izin vermedi ve beraberliği aldı. Eğer Okan hoca yine aynı bakış açısı ile oynarsa, on milyonlarca Euro'luk futbolcuları konuşmanın anlamı kalmaz ki." (Sabah)

''Bu futbol Galatasaray'a karşı derbide yeterli olmaz''

HİLMİ TÜRKAY: "2-0 biten Kasımpaşa maçının ikinci yarısında Fenerbahçe adeta “bekleme modunda” ve pek de memnun etmeyen şekilde oynayıp 3 puana uzandı. Bu futbol Galatasaray'a karşı derbide yeterli olmaz. Benden söylemesi..." (Cumhuriyet)

''Herkes bu maça odaklandı''

OSMAN ŞENHER: "Bütün Galatasaraylı futbolcular ve taraftarlar sadece Fenerbahçe maçını düşünüyorlar. Bunun için de Gaziantep karşılaşmasında daha iyi bir futbol çıkmadı." (Milliyet)

'''Güvenli' bir görüntü vermedi''

ENGİN VEREL: "Fenerbahçe, Kasımpaşa maçını kazandı ama Galatasaray derbisinden önce çok da 'Güvenli' bir görüntü vermedi. Elbette derbilerin havasının farklı olduğunu en iyi bilenlerden biriyim. Fenerbahçeli oyuncular da Kadıköy'de haftaya kazanmak için bu maçtaki görüntünün çok üstüne çıkmaları gerektiğini biliyorlar." (Akşam)

''En-Nesyri, Dzeko'yu kesemez''

İLKER YAĞCIOĞLU: "Kasımpaşa maçının ikinci yarısında Fenerbahçe oyun adına iyi değildi. Zaten Jose Mourinho da maçın ardından son bölümü sevmediğini dile getirdi. Bizim fazla bir şey söylememize gerek yok. Sonuçta derbi haftasına geldik. İki takımın asıl gücünü göreceğiz. En-Nesyri mevcut gösterdiği performans ile Edin Dzeko'yu kesmekten uzak. Faslı futbolcunun fiziksel görüntüsü iyi değil gibi." (Takvim)

''Okan Buruk'un aklı derbideydi''

FIRAT AYDINUS: "İlk yarı itibariyle ligdeki takımlar arasında kalite ve güç farkının bu kadar büyük olması gerçekten düşündürücü idi. Gaziantep maçının kinci yarısında Galatasaray yine rakip sahada baskı yaptı ancak yoğunluk derecesi ilk devreden düşüktü. Sanırım Fenerbahçe derbisini düşünerek güçlerini ekonomik kullanmak istediler. İlk yarı gibi 2. devre de Rize maçının kopyası gibiydi. 70. dakikada Okan Buruk derbiyi düşünerek oyuncu değişikliklerini yaptı." (Hürriyet)

''Mourinho’nun gerçek hedefi Galatasaray derbisiydi''

ERCAN GÜVEN: "Fenerbahçe’nin Kasımpaşa'daki 2-0'lık net galibiyeti mi?.. O pozisyonsuz, durağan, tatsız, 0 kalite bir maç sonunda kazanılmış bir skor sadece. Çünkü Mourinho’nun gerçek hedefi Galatasaray derbisiydi. Kasımpaşa gol atıp maça ortak olsa bunu durdurabilecek kaliteli ayaklar kulübedeyken pek de kafaya takmak gerekmezdi." (Milliyet)

''Fenerbahçe’nin taraftar avantajı var''

ATTİLA GÖKÇE: “Bir yanda dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho, diğer tarafta son iki yılın şampiyon hocası Okan Buruk. Derbilerin havası suyu farklıdır. İbre kimden yana ya da kantarda kim ağır basıyor öngörüde bulunmak zordur. Valla kantarı mantarı bilemem, ancak sıkı bir maç olacağı kesin. Fenerbahçe’nin taraftar avantajı var, bunu skor tabelasına yansıtır mı, yansıtmaz mı, göreceğiz. Galatasaray, Devler Ligi’nden elenmenin sıkıntını hala tam olarak üzerinden atamadı, bunu hissediyoruz. Her iki tarafta da yeni yüzler var adına yakışır bir mücadele olur inşallah! Centilmenliğin, hoşgörünün öne çıktığı, iyi oynayanın kazandığı bir derbiye tanıklık etmek istiyoruz. Kavga değil, iyi futbol izlemek istiyoruz. İstiyoruz çünkü Türk futbolu adına, hep marka değeri artsın diye gırtlak patlatıyoruz! Ondan sonra ortaya çıkıp, ‘Biz Avrupa’da niye yokuz?” diye yakınıyoruz! Bu anlayışla Edirne’den çıkarız ama misafir takım olarak geri dönmeye devam ederiz.”

'''Sabır' kelimesini artık oyuncularına ezberletmişlerdir''

TAYFUN BAYINDIR: “Cumartesi akşamı bizi müthiş bir derbi bekliyor. Kendi adıma hemen söyleyeyim; futbol kalitesi yüksek olmayacaktır. Kontrollü oyun iki tarafın da temel prensibi olacaktır. Yani orta sahalar maçın baskın karakteri biçiminde karşımıza çıkacak. Bir tarafta Fred, İsmail, Amrabat ve Szymanski, diğer tarafta ise Torreira, Sara, Mertens, Berkan ve Kerem Demirbay… Teknik adamların bu oyuncular üzerinden yapacakları tercihler oyunun kaderini belirleyecek. Büyük ihtimalle hem Jose Mourinho, hem de Okan Buruk “sabır” kelimesini artık oyuncularına ezberletmişlerdir. Ve “önce savunmamızı iyi yapalım, hücum nasılsa gelir, bizim hücum silahlarımız onlardan iyi” değerlendirmesi de o ezberlenmiş planların en başına yerleşmiştir çoktan.”

''Bu derbinin kontrolü Mourinho’da değil, Okan Buruk ile ekibinin zihnindedir."

ERCAN GÜVEN: “İşte Kadıköy’deki Fenerbahçe derbisi de bu iş için biçilmiş kaftandır. Bakmayın siz Galatasaray’ın bol gollü yakın geçmişine. Maçın ilk devresinde Galatasaray futbolcularını enfekte edecek küçük bir “umutsuzluk virüsü” takımı alt üst; yönetimi de çoktan olması gerektiği gibi alaşağı eder. Yani, Mourinho’nun zekası ve bazı sinir bozucu tercihleri dışında, sahadaki futbol adına “bomba ihbarında” bulunuyorum ben. Galatasaray ya içine doğru, ya dışarı patlayabilir dikkat! Aslında, bu derbinin kontrolü Mourinho’da değil, Okan Buruk ile ekibinin zihnindedir.”

''Özet olarak maç Mou ve Okan hocanın taktik savaşı olarak geçecek''

HALİL ÖZER: “Bir yerde G.Saray’ın tek forvetle çıkması kesin. Çünkü başka çaresi yok. Ben maçın güç gösterisinin orta alanda geçeceğini düşünüyorum. Tabii ki ev sahibi takımlar bu maçlarda bir adım önde olur. Fenerbahçe de bu şansı değerlendirmeye çalışacaktır. Özet olarak maç Mou ve Okan hocanın taktik savaşı olarak geçecek. Kim oyun disiplinini 90 dakika elinde tutarsa maçı kazanır.”

''Okan hocanın isteğini yapabilirse avantaj Cim-Bom'a geçer."

OSMAN ŞENHER: “Orta sahada Okan Buruk tempolu, oyundan düşmeyen futbolcuları tercih edecek. Bunlar da büyük ihtimalle bire birlerde çok başarılı olan Torreira, Berkan veya Kerem Demirbay olacak. Forvet arkasında ise Sara ve Mertens ikilisinden biri oynayacak ama ağır basan Brezilyalı futbolcu. Baktığınız zaman orta ve forvet, Okan hocanın isteğini yapabilirse avantaj Cim-Bom'a geçer.”