GalatasaraySüper LigFutbol

Galatasaray Zaha'yı gönderdi, on numarasını istedi! Fırsat transferi...

Avrupa'nin birçok önemli liginde transfer döneminin sona ermesi Galatasaray'a fırsat transferi için şans verdi. Lyon forması giyen Rayan Cherki için girişimler başladı.

İngiltere, İspanya, İtalya, Fransa ve Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde transfer dönemi sona erdi. Bu durumla birlikte Galatasaray'a yıldız ismi kadrosuna katmak için şans doğdu. İşte detaylar…

Cherki için 8 milyon Euro'yu gözden çıkardı

Milliyet'te yer alan habere göre; Galatasaray, Lyon'da forma giyen 21 yaşındaki Fransız on numara Rayan Cherki'yi kadrosuna katmak için girişimlere başladı. Sarı-Kırmızılıların, Cherki için 8 milyon Euro'yu gözden çıkarttığı kaydedildi.

Sözleşmesini uzatmadı, kadro dışı kaldı

Lyon'da sözleşmesinin son senesine giren Rayan Cherki, Fransız takımıyla kontratını uzatmaması sebebiyle kadro dışı bırakılmıştı. Fransa'da transfer döneminin sona ermesi sebebiyle, Cherki ve Lyon için seçeneklerden biri de Galatasaray oldu.

G.Saray fırsatı değerlendirmek istiyor

Bu fırsatı değerlendirmek için harekete geçen Galatasaray, Lyon'a teklifini sundu. Eğer Rayan Cherki sözleşmesini uzatmaz ve takımda kalmaya devam ederse, gelecek sezon bonservissiz şekilde Fransız ekibinden ayrılabilir.

Zaha, Lyon'un yolunu tuttu

Öte yandan Galatasaray'ın Fildişi Sahilli yıldızı Wilfried Zaha, transfer döneminin son gününde Rayan Cherki'nin formasını giydiği Lyon'a kiralandı. Sarı-Kırmızılılar bu transferden kiralama bedeli olarak 3 milyon Euro'yu kasasına koydu.

Cherki'nin performansı

Geçtiğimiz sezon Lyon formasıyla 39 maçta sahaya çıkan Rayan Cherki, 3 gol ve 9 asistlik performansa imza attı.

Piyasa değeri

21 yaşındaki futbolcunun Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri ise 25 milyon Euro seviyesinde.