El emeği göz nuru ürünlerini kentin farklı noktalarında sergileyen kadınlar, aynı zamanda satış yaparak kazanç elde ediyor. Stantlarda; yılbaşı süsleri, mumlar, takılar ve dekoratif eşya gibi birçok el yapımı ürün yer alıyor. Mersinlilere hediyelik ve dekoratif ürünler sunan üretici kadınlar, yılbaşı coşkusunu yansıtan rengarenk ürünleriyle ziyaretçilere keyifli alışveriş deneyimi sunuyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin, kadınların iş gücüne katılımını artırmak ve ekonomik fırsatlarını iyileştirmek amacıyla düzenlediği etkinlikler; üretici kadınların görünür olmasına yardımcı olurken, ziyaretçiler de stantlardan alışveriş yaparak kadın girişimcilere destek olabiliyor. Yılbaşı atmosferini yaşamak ve el yapımı ürünleri incelemek isteyenler, Trafik Park’ta bulunan Kooperatif Marketi 30 Aralık’a kadar, Palm City AVM’deki üretici kadın stantlarını ise 22 Aralık’a kadar ziyaret edebilir.

Sert: “Mersin Büyükşehir, kadın elinden üretimi destekliyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri’nde görev yapan Burcu Sert, “Kadınlara mali kaynak yaratmak için sürdürdüğümüz çalışmalar, Trafik Park’ta yılbaşı konseptiyle devam etmekte. 30 Aralık akşamı saat 20.00’ye kadar üretici kadınlar evde ürettikleri ürünleri satışa sunacaklar. Tüm Mersinlileri kadın elinden üretime destek olmaya davet ediyorum. Bu sene yılbaşı hediyelerini, Trafik Park’taki üretici kadın stantlarını ziyaret ederek temin edebilirler” diye konuştu. Yılbaşı konsepti kapsamında 90 üretici kadının stantlarda satış yapma şansı yakaladığını söyleyen Sert, “Evde üretim yapan kadınlarımızın satışları çok az kitleye ulaşıyor. Burada yaptığımız üretici kadın stantlarında hem sosyalleşme imkanı buluyorlar, hem de satışlarına ve marka tanıtımına çok büyük katkısı oluyor. Özellikle alışveriş merkezlerinde ve Trafik Park’taki satışlar konusunda çok fazla olumlu geri dönüş alıyoruz” sözlerine yer verdi.

Mersinlilerin, kadınların ellerinden çıkan ürünlere ilgi gösterdiğini söyleyen Sert, “Üretici kadınların satış alanlarının neresi olduğuna dair sorular alıyoruz. Bu geri dönüşler bizi mutlu ediyor. Mersin Büyükşehir, kadın elinden üretimi destekliyor. Mersin’de üretici kadınlar el emeği ürün ürettiği için, her üründen bir iki tane var. O yüzden bu eşsiz ürünleri tüm Mersinlilerin gelip, görüp ve almasını tavsiye ediyoruz” diye çağrı yaptı.

Erdoğan: “Umarım 2025 üretici kadınların arttığı ve desteklendiği bir yıl olur”

Kadınların üretimde yer alabildiğini göstermek için üreticiliğe başlayan ve aynı zamanda Kimya Öğretmeni olan Sevda Erdoğan, “Amacım kadınların da kendi başlarına birçok şey yapabileceklerini göstermekti. O yüzden bu yıl ilk defa Trafik Park’ta bir stant açtım” dedi. Kimyager olarak doğal mum yapımıyla ilgilendiğini vurgulayan Erdoğan, mumun yanı sıra bir dizi farklı ürünler de ürettiğini kaydetti. Trafik Park’ta kendi evinde gibi hissettiğini söyleyen Erdoğan, “Burada olmak çok keyifli. Stanttaki arkadaşların hepsi pozitif. Buradaki insanlar ciddi anlamda kendi el emekleriyle bir şeyler yapıyorlar. El emeği göz nuru dediğimiz o kadar çok ürün var ki, o yüzden herkesin buraya gelmesini çok isteriz” dedi.

Yılbaşı stantlarında takı satan Ebru Aykut Yıldırım, “Öncelikle başkanımıza ve belediyemize teşekkür etmek istiyorum. Üretici kadınlar gerçekten birbirinden güzel ürünler üretiyor. Tüm Mersinlileri buraya davet ediyorum” diye konuştu.

Üretici kadın stantları AVM’lerde de yer alıyor

Kentin bir diğer noktası olan Palm City AVM’de de yer alan rengarenk stantlarda yılbaşı temalı ürünlerini sergileyen kadınlar, Mersinlilere el emeği göz nuru hediyelik eşyaları sunuyor. El yapımı hediyeler ile en anlamlı ve eşsiz hediyelerin bulunduğu stantları gezen yurttaşlar, hayranlıklarını gizleyemiyor. Yılbaşı atmosferini yaşamak ve el yapımı ürünleri incelemek isteyenler, Palm City AVM’deki üretici kadın stantlarını 22 Aralık’a kadar ziyaret edebilir.

Bekçi: “İlk başvurumda ilgilendiler ve stant açtım”

6 aydır mum üretimi yapan Nidaura Candles kurucusu Kimya Mühendisi Nida Nur Bekçi, “2 yıl iş arama sürecim oldu, ancak bulamadım. Üretmeyi sevdiğim için, en hızlı üretebileceğim ve yaratıcılığımı konuşturabileceğim iş olarak mumu seçtim. Yaklaşık 6 aydır yapıyorum. Bu ilk stant açışım” dedi. Bekçi, üretici kadın stantlarında yer almanın tanınmak için çok iyi bir fırsat olduğunu belirterek, “Günde en az 500-600 insan geliyor. Mum sevmeyen bile geliyor, bakıyor, kokusundan etkileniyor. Aynı zamanda workshop da almak istiyorlar. İlk başvurumda ilgilendiler ve stant açtım. Beklediğimin de üstünde ilerliyor. Bu standı açmamıza vesilen olan Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Herkesin yeni yılını kutluyorum” diye konuştu.

Ussuz: “Büyüyoruz, gelişiyoruz ve ekonomiye de katkı sağlıyoruz”

Sistakı kurucusu Deniz Hande Ussuz, daha önce de Büyükşehir’in üretici kadın stantlarında yer aldığını anlatarak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bize sağladığı üretici kadın stantlarından yararlanıyoruz. Çok hızlı ve iyi bir şekilde devam ediyoruz. Bu bizim için çok güzel bir şey. Büyüyoruz, gelişiyoruz ve ekonomiye de katkı sağlıyoruz. Büyükşehir’in destekleriyle bir hafta boyunca buradayız. Misafirlerimizi bekliyoruz. Herkese iyi bir sene diliyorum” dedi.

Sağ: “Büyükşehir Belediyemizin böyle güzel etkinliklerini görmekten keyif alıyoruz”

Stantları ziyaret edenlerden Bahar Sağ ise, “Büyükşehir Belediyemizin böyle güzel etkinliklerini görmekten keyif alıyoruz. Biz gezerken çok keyif alıyoruz. Ayrıca kadınlara da destek verdiğimiz için çok mutlu oluyoruz. İnşallah ülkemiz için daha güzel günler görürüz” ifadelerine yer verdi.