GalatasaraySüper LigFutbol

Luyindama'dan flaş karar! Ağrı kesici sonrası...

2019 ve 2023 yılları arasında Galatasaray formasını terleten Christian Luyindama, 30 yaşında olmasına rağmen futbolu bırakma kararı aldı.

2018-19 sezonunun devre arasında 3 milyon euro bedelle Belçika ekibi Standart Liege'den Galatasaray'a kiralandıktan sonra gösterdiği muhteşem performansla 5 milyon euro karşılığında bonservisi alınan Christian Luyindama, 30 yaşında futbolu bıraktı. Luyindama, hayatına moda sektöründe devam edecek. Eski futbolcu kararını şu sözlerle duyurdu: "30 yaşında futbolu bırakıyorum. Kariyerimin zirvesini yaşadığım Galatasaray'a ve büyüleyici taraftarlarına sonsuz teşekkürler. Elveda."

Ağrı kesici vermişlerdi
Luyindama'ya Demokratik Kongo'da futbol kariyerini bitiren hamle oldu. Çapraz bağları kopan Luyindama’ya ağrı kesici veren Kongo Milli takım sağlık heyeti kovuldu. Fakat Luyindama'nın bu yaşanandan sonra da futbol kariyeri sona erdi.

Çin transferi olmamıştı
Luyindama, 1 Ocak 2024'te Galatasaray ile sözleşmesini feshettikten sonra kendisine kulüp bulamamıştı. Kongolu savunma oyuncusu Luyindama, Çin temsilcisi Cangzhou Mighty Lions ile anlaşma sağladı. Sağlık kontrolleri için Çin'e giden savunma oyuncusu sağlık kontrollerinden geçemedi. Transfer ise iptal edildi.